Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fabryczne radio

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich... zakupiłem Blaupunkta... wszystko działa poprawnie... radio dobrze ściąga fale... lecz tylko gra testowo... znaczy poł godzinki i się wyłącza dlatego że jak stwierdził fachowiec nie mam tzw. trzeciej kostki łączącej radio z kompem... nie było jej po prostu fabrycznie... gdyż samochód nie był w nie wyposażony.

Pytanie moje jest takie.... co dalej robić... jest warty montaż tej dodatkowej kostki czy też rozkodowanie radia. Wiem że traci się na paru funkcjach ale jeżeli nie będzie innego wyjścia to chyba tak trzeba będzie zrobić... Czekam na kilka wypowiedzi na ten temat... Wtedy podejmę decyzję. Pozdrawiam i z góry dziękuje za odp.

Napisano
  • Autor

> Wejśc w obcje menu i wył obcję-funkcję off po 20min

Czyli wyłączanie to nie brak kontaktu z kompem?? Wydaje mi się że jednak tak.... bo za każdym włączeniem radio wymaga kodu a jakoś nie mogę go zapisać w pamięć po włączeniu...

Napisano

> Czyli wyłączanie to nie brak kontaktu z kompem?? Wydaje mi się że

> jednak tak.... bo za każdym włączeniem radio wymaga kodu a jakoś

> nie mogę go zapisać w pamięć po włączeniu...

U Ciebie działa to..

280960996-bez%A0tytu%B3u.JPG

...nie masz podłączonego podtrzymania pamięci pomaranczowy i czerwony kabel do + zasilania

Napisano
  • Autor

> U Ciebie działa to..

> ...nie masz podłączonego podtrzymania pamięci pomaranczowy i czerwony

> kabel do + zasilania

Ja nie włączam radia póki co normalnym trybem. wciskam przemiennie dwa przyciski po prawej stronie radia i w tym czasie główny przycisk włączenia. Wtedy pojawia mi się komunikat wprowadzenia kodu. i go wprowadzam. i nie mogę go zapamiętać... dlatego radio się wyłącza i po ponownym uruchomieniu trzeba wszystko powtarzać...

Napisano

> Ja nie włączam radia póki co normalnym trybem. wciskam przemiennie

> dwa przyciski po prawej stronie radia i w tym czasie główny

> przycisk włączenia. Wtedy pojawia mi się komunikat wprowadzenia

> kodu. i go wprowadzam. i nie mogę go zapamiętać... dlatego radio

> się wyłącza i po ponownym uruchomieniu trzeba wszystko

> powtarzać...

Tylko po co?

280961033-1.JPG

post-37614-14352494739812_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Tylko po co?

Dlatego że po ponownym włączeniu znów pyta o kod. Acha i jeszcze jedno jak włączam przyciskiem On/ Off to pojawia się napis Check a jak włączam kombinacją dwóch przycisków po prawej stronie radia na górze i w tym samym czasie Onn/ Off to wtedy się pojawia napis i miejsce do wprowadzenia kodu... To mnie dziwi...

Napisano

Dobrze-nie będę już pisał bo nie wiem co masz za radio-model-auto widzę i mam wielkie wadpliwości ale to już moje-jesli chcesz wiecej informacji to napisz jakie to radio bo fabrycznych w MK2 jest 9 szt

Funkcje dodatkowe są 270747800-sex.gif

i zapewne jeśli nie masz wyprowadzonego can-a to i komp go nie zobaczy wiec nic i tak z nich nie będzie-radio jesli jest dobry kod uruchomi sie i zapamięta -dopiero w chwili pozbawienia go zasilania 12V straci wiec nieprawdą jest ze brak tej kostki powoduje utratę z pamięci kodu screwy.gif

Napisano

Ok już jasne-

Jesli nie chcesz rozkodowywać spróbuj jeszcze tego:

W kostce zegarów różowo-czarny i różowo-biały przewód i podciągnij je do tych wejść

280961056-high.JPG

Na radiu jest opis gdzie wchodzi can a i can b lub can high i can low (górna kostka, dwa pierwsze w górnym i dolnym rzędzie licząc od środka radia). w kostce zegarów różowo-czarny i różowo-biały przewód i podciągnij je do tych wejść. , nic się nie stanie - jeśli od razu nie zadziała, to zamień je miejscami. Po rozpoznaniu sieci can radio zawoła o kod, który już później nie będzie potrzebny,

Radia od PII "raczej" nie pasują do PIII i na odwrót - inny protokół can,

Z tego co wiem, to wszystkie PII miały w Body Computerze skonfigurowane radio. W Pandzie, Stilo i późniejszych, jeżeli wyszły z fabryki bez radia, to nie mają skonfigurowanego radia w Body - stąd na Allegro radia ze zdjętą blokadą Cancheck.

post-37614-14352494740373_thumb.jpg

Napisano

Kurde ja sie podepne do tematu i zaptam jak to jest z ta siecia can confused.gif

W moim kropasie bylo salonowo zalozone radio blaupunkt, ale nie fabryczne. Fabryczna natomiast jest instalacja, z tym ze mam tyko dwie kostki ta "zasilajaca" oraz "glosnikowa". Niedawno (jak zapewne wiekszosc z was juz wie zlosnik.gif) zalozylem do boje_sie.gif navi z PII i wszystko smiga food.gif. Rozumiem ze Nie mam sieci CAN skoro nie ma trzeciej kostki? tak realnie to jakie sa wady ze tej sieci nie ma? No i jak to bylo z montazem? jak sie zamawialo orginane radio to siec zakladali, a jak sie zamawialo tylko instalacje to zakladali wersje obcieta wink.gif?

Napisano

> Kurde ja sie podepne do tematu i zaptam jak to jest z ta siecia can

> W moim kropasie bylo salonowo zalozone radio blaupunkt, ale nie

> fabryczne. Fabryczna natomiast jest instalacja, z tym ze mam

> tyko dwie kostki ta "zasilajaca" oraz "glosnikowa". Niedawno

> (jak zapewne wiekszosc z was juz wie ) zalozylem do navi z

> PII i wszystko smiga . Rozumiem ze Nie mam sieci CAN skoro nie

> ma trzeciej kostki? tak realnie to jakie sa wady ze tej sieci

> nie ma? No i jak to bylo z montazem? jak sie zamawialo orginane

> radio to siec zakladali, a jak sie zamawialo tylko instalacje to

> zakladali wersje obcieta ?

Sieć Can nie jst jakąs "oponą zimową" biglaugh.gif

To tylko dwa kabelki informujące bodycomp o radiui przekazujące mu dwie informacje-o włączeniu zapłonu i prędkości

wszystko napisałem na czerwono

ps:Twoja navi ma na pewno zdjętą śieć can

Napisano

> Sieć Can nie jst jakąs "oponą zimową"

> To tylko dwa kabelki informujące bodycomp o radiui przekazujące mu

> dwie informacje-o włączeniu zapłonu i prędkości

> wszystko napisałem na czerwono

> ps:Twoja navi ma na pewno zdjętą śieć can

Hmm to nie mam co plakac, bo przeciez te informacje zawarte sa rowniez w tej pierwszej kostce (ignition-czyli +12V po stacyjce oraz pin GAL :-)

Dobrze wiedziec, bo wczoraj bylem o maly wlos od wymiany RNS3 na RNS 4 i bym sie lekko zdziwil jakby navi zamiast trasy pokazywala napis CAN CHECK:-)

aaa i jeszcze jedno wracajac do instalacji,mozliwe ze zakladajac niefabryczne radio ta 3 kostke gdzies schowali? Chyba ze byly wytrzeszcze z fabryczna instalacja ale bez sieci can?

Napisano

> aaa i jeszcze jedno wracajac do instalacji,mozliwe ze zakladajac

> niefabryczne radio ta 3 kostke gdzies schowali?

Bardzo mozliwe....moze jest gdzieś w okolicy wiązki licznika

Napisano

> Bardzo mozliwe....moze jest gdzieś w okolicy wiązki licznika

Wielkie dzieki,troche to podejzane bo instalacja na bank fabryczna. Rozloze kropasa i jak znajde dam znac. Pozdrawiam!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.