Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

key code a centralka zapłonowa

Featured Replies

Napisano

Mam pytanko, jak się kupuje nową centralkę zapłonową we Fiacie to czy muszę ją w jakiś sposób przeprogramowywać, aby dostosować do kluczyków które mam i obecnego key code? W jaki sposób to się robi? hmm.gif

Napisano

> Mam pytanko, jak się kupuje nową centralkę zapłonową we Fiacie to czy

> muszę ją w jakiś sposób przeprogramowywać, aby dostosować do

> kluczyków które mam i obecnego key code? W jaki sposób to się

> robi?

Mógłbym powiedzieć ze wszystko jest w archiwum-i naprawdę wystarczy poszukać sick.gif

"Jesli chodzi o Punto 2 lub ukłed code 2 to w skład zestawu wchodza 2 klucze (niebieskie ) i karta kodowa. Karta jak poprzednio słuzy do awaryjnego uruchomienia silnika i ewentualnie do zakodowania kluczy(potrzebny jest kod elektroniczny z karty), klucze nowe zamawia sie w ASO po nr. Vin auta , zaprogramowanie jest tylko mozliwe urzadzeniem diagnostycznym (niekoniecznie Examiner w ASO, jest wiele innych komuterów diagnostycznych które bez problemu dopasuja klucz do immo), w przypadku zagubienia/zniszczenia klucza wystarczy udac sie do ASO i zamówic sobie nowy klucz, i po około 2 tygodniach jest już na miejscu dorobiony na gotowo do zamków. W momencie zakodawania nowego klucza lub innego układ zapamietuje tylko te klucze które były przedstawione w trakcie kodowania, klucze nie przedstawione w trakcie kodowania juz nigdy nie da rady zakodawać w tym aucie, oznacza to że kiedy uzytkownik zgubi klucz lub np. ktoś mu ukradnie klucze do auta to w momecie kodowania nowego stary klucz bezpowrotnie zostaje "wyzucony z pamieci" i nawet jeśli potencjalny złodziej znajdzie klucz i auto to co najwyzej tylko go otwozy ale nie uda sie uruchomic silnika.

Jesli chodzi o zakup nowych kluczy i karty kodowej

to do układu Punto 2 jest mozliwośc zamówienia kluczy oraz karty kodowej w aso bez problemu."

jak widzisz wiele tego!!!!!

Napisano
  • Autor

Dzięki za infomację. Wiem, że tego trochę jest, ale chciałem się upewnić, czyli reasumując, jeżeli mam dwa kluczyki i kartę kodową którą zawsze miałem z tym autem, to jak kupię nową centralkę zapłonową to ją bez problemu zaprogramuje do starych kluczyków za pomocą mojej karty.

Napisano
  • Autor

A jeszcze mam jedno pytanko, znalazłem w Eperze centralkę do swojego auta i na rysunku widze, że jest ona w tym samym "pudle" w którym mieszczą się bezpieczniki pod kierownicą. Czy w HGT właśnie tam jest centralka zapłonowa (nr 46520600) i czy możeli że ona kosztuje 280 PLN? Myślałem, że takie centralki są dużo droższe ? hmm.gif

Napisano

> A jeszcze mam jedno pytanko, znalazłem w Eperze centralkę do swojego

> auta i na rysunku widze, że jest ona w tym samym "pudle" w

> którym mieszczą się bezpieczniki pod kierownicą. Czy w HGT

> właśnie tam jest centralka zapłonowa (nr 46520600) i czy możeli

> że ona kosztuje 280 PLN? Myślałem, że takie centralki są dużo

> droższe ?

Tyle kosztuje plastik bezpiecznikowy rotfl.gif

biglaugh.gifbiglaugh.gifbiglaugh.gifbiglaugh.gif

To jest body 46812230 waytogo.gif

Napisano

Centralka kosztuje 1450PLN heh coś o tym wiem wink.gif i jest umieszczona na kolektorze ssącym w komorze silnika, przynajmniej w moim HGT.

Z kluczami musisz uważać bo kodują się automatycznie do pamięci centralki przy pierwszym przekręceniu klucza więc jeśli masz od kogoś centralkę czystą i użyjesz ją u siebie to przypiszesz ją automatycznie do swoich kluczy i u kogoś innego będzie bezużyteczna no chyba, że wylutujesz pamięć z kodem ale wtedy będzie świecił klucz smile.gif

Napisano

> W momencie zakodawania

> nowego klucza lub innego układ zapamietuje tylko te klucze które

> były przedstawione w trakcie kodowania, klucze nie przedstawione

> w trakcie kodowania juz nigdy nie da rady zakodawać w tym aucie,

> oznacza to że kiedy uzytkownik zgubi klucz lub np. ktoś mu

> ukradnie klucze do auta to w momecie kodowania nowego stary

> klucz bezpowrotnie zostaje "wyzucony z pamieci" i nawet jeśli

> potencjalny złodziej znajdzie klucz i auto to co najwyzej tylko

> go otwozy ale nie uda sie uruchomic silnika.

Nie wiem skąd ta instrukcja ale niestety nie jest tak różowo. Czasy, że ktoś znajdzie klucz i idzie na pałe ukraść samochód nawet jeśli znajdzie samochód, do którego zgubiono klucz dawno minęły.

Na taki code to nawet się uwagi nie zwraca to tak ku przestrodze żeby ktoś za bardzo bezpieczny się nie czuł bo nawet laik potrafi to obejść wink.gif

>46791884 - CENTRALKA WTRYSKU

>koszt 768,66 EUR

Na szczęście we Fiacie można nabyć regenerowane przez producenta połowę tańsze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.