Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ja się zastrzele !!!

Featured Replies

Napisano

Nożęsz [przepraszam] czacha.gifczacha.gif

Znowu jest coś nie tak - nie pracuje równomiernie mój silnik na niższych obrotach sick.gif

Wymieniłem swiece - przewody - podczyściłem mase na cewcew zapłonowej.

Niestety stało się to po przejściu na benzynę - czyli juz nic z tego nie rozumiem???? niewiem.gifalien.gif

Napisano

> Nożęsz [przepraszam]

> Znowu jest coś nie tak - nie pracuje równomiernie mój silnik

> na niższych obrotach

> Wymieniłem swiece - przewody - podczyściłem mase na cewcew

> zapłonowej.

> Niestety stało się to po przejściu na benzynę - czyli juz

> nic z tego nie rozumiem????

Moze gdzieś zasysa lewe powietrze i skład mieszanki jest zły.

Moze padł jakiś czujnik.

A jak dasz tak na 1300 obr to jak chodzi??

Napisano

popsikaj jakims sprayem do czyszczenia stykow na regulator położenia przepustnicy, ja mam uno 1.4 tez mialem cyrki z tym ustrojstwem, teraz czasem zdarza sie tak, ze jade i nagle zgasnie:) wczoraj tak mialem, a mam odciecie zaplonu i trwa pare sekund dłużej jak go ponownie odpale:)

Napisano

ja mam 1,0 i u mnie też szalał na wolnych (od 500 do 1500) Okazało się że musiałam wymienić "przyśpieszacz wolnych obrotów" o bóle odeszły jak ręką odjął

-gdzies na formum wsadziłam fotke, znajde link to podam smile.gif

Napisano

zanim się weźmiesz za to ustrojstwo to sprawdź siłowniczek przespieszenia zapłonu on jak jest padnięty to śilnik nie umie zejść z wysokich obrotów tylko trzyma wysokie

Jak sprwadzić:

1

zapal autko

ściągnij przewód giętki z siłowniczka a silnik powiniem nieco zwiększyć obroty i będzie słyszalny efekt stuku w śiłowniczku.

2

na zgaszonym autku ściągnij przewód giętki z siłownika i dmuchnij lub zassaj w śiłownik jeżeli będzie przedmuch to masz do wymiany a jak trzyma to jest oki

Napisano
  • Autor

> Moze gdzieś zasysa lewe powietrze i skład mieszanki jest zły.

> Moze padł jakiś czujnik.

> A jak dasz tak na 1300 obr to jak chodzi??

Właśnie około 1500 jest nieciekawie!!!

Napisano
  • Autor

A wiecie może to coś w ten deseń ???!!!!

po puszczeniu gazu odjęciu nogi zaczyna się dziwnie zachowywać po lekkkim dodaniu i trzymaniu zwiekszają się z opóznieniem obroty - jakby było takie przytkanie gazu i dopiero z opóznieniem zaczynają wchodzić obroty !!

Napisano

Ja też mam problemy z czasowym gaśnięciem silnika i szarpaniem przy niskich obrotach. Przypuszczam, że coś jest nie tak z Digiplexem (wszystko pozostałe już chyba wyeliminowałem).

Napisano
  • Autor

Przypuszczam, że coś jest nie tak z Digiplexem

> (wszystko pozostałe już chyba wyeliminowałem).

A co to digiplex??

Ja mam silniczek 1,2 z jednym komputerkiem niewiem.gif

To o to chodzi???

Napisano

Może pojeździj trochę na benzynie albo zrób resetkompa. Miałem podobnie gdy jeżdziłem na zbyt bogatej mieszance gazowej biegu jałowego. Odpalałem bezpośrednio z gazu i na jałowych miałem objaw falowania, silnik dławił się na chwilę i zwiększał obroty. I tak co 15 do 20 sekund. Zacząłem zapalać na benzynie i wtedy obroty jałowe szalały od gaśnięcia do takich że przełączał się na gaz ( ustawiony próg przełączania 2300obr/min). Ruszałem z problemami bo gasł mi w czasie puszczania sprzęgła. Po wyregulowaniu mieszanki gazowej i trzech dniach szarpania wszystko wróciło do normy i jeździ bez problemu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.