Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pływak + spalanie w Bedini

Featured Replies

Napisano

Witam.

Od 2 lat jestem posiadaczem lanosa 1,6 z gazem Bedini, który poprzedni właściciel założył tuż przed sprzedażą (instalacja ma 23k km). O tym że ta instalacja to bubel przekonałem się już parę razy (uciekający gaz z butli, uszkodzony emulator wtryskiwaczy itp.), ale na spalanie nigdy nie mogłem narzekać - w mieście palił 10l a w trasie przeciętnie ok 7-8. Problem pojawił się trochę ponad miesiąc temu: 3 tankowania z rzędu na różnych stacjach do butli (42l) weszło 37 litrów gazu a zawór nie odbijał. Po pierwszym tankowaniu na 37l robię ok 300 km (280 - 320), czyli tyle ile do tej pory po zatankowaniu normalnej ilości gazu - wcześniej do butli wchodzilo zawsze ok 32l. Stąd pytanie: czy "nadwyżka" pod wpływem zbyt dużego ciśnienia może uchodzić przez jakiś magiczny zawór? Albo czy może być to przyczyną większego spalania? Nie zmieniłem stylu jazdy, jeżdżę tyle samo więc nie wiem skąd wzrost spalania o prawie 3 litry...

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrawiam.

Napisano

Z tym nieodbijaniem zaworu to jakaś bajka. Miałem takiego lanka na instalacji bedini i normalnie wlewało się 32l ale zdarzało się i 35-37l.

Najbardziej byłem zszokowany gdy na jednej ze stacji BP weszło mi do butli 42l ponad 44l. Nie miałem akurat czasu na awanturę na stacji bo raczej butla się nie rozciągneła.

Napisano
  • Autor

Nie mówię że nie - i mnie zdarzało się wlać więcej niż te niby maksymalne 80% butli ale nigdy nie aż tyle i nie 3 razy pod rząd, poza tym tak jak mówiłem palił 10 litrów gazu w mieście, więc na prawdę nie miałbym nic przeciwko tankowaniu 37 litrów gdybym robił na tej ilości 370 km smile.gif Zastanawiam się po prostu co mogło się nagle stać, że spalanie wzrosło z 10l do ponad 12l.

Napisano

> Nie mówię że nie - i mnie zdarzało się wlać więcej niż te niby

> maksymalne 80% butli ale nigdy nie aż tyle i nie 3 razy pod

> rząd, poza tym tak jak mówiłem palił 10 litrów gazu w mieście,

> więc na prawdę nie miałbym nic przeciwko tankowaniu 37 litrów

> gdybym robił na tej ilości 370 km Zastanawiam się po prostu co

> mogło się nagle stać, że spalanie wzrosło z 10l do ponad 12l.

Przy bedinim to parownik to straszny szajs który montowali na gwarancji mad.gif a ASO

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.