Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

instalacja Bedinie i podmiana kompa

Featured Replies

Napisano

Witam!

Mam Lanosa 1.5 16V z przebiegiem 136tys. Podczas ostatniej regulacji wyszło że komp w instalacji jest nie sprawny i cała instalacja jest wyregulowana na śrubie (swoją drogą dość ciekawe, bo lanos jest w rodzinie od nowości, gdzieś przy ok 60tys był duży serwis, wraz z przerobieniem instalki, bo była źle założona, przypuszczam że wtedy, i od tych 60tys- ok130tys na tej śrubie autko jeździło bardzo dobrze). Ogólnie po regulacji jeździł całkiem nieźle, ale do czasu, ostatnio zaczeły mi sie z nim jaja, falujące obroty na wolnych (od dobrych, aż do 400 i zgaśnięcia), cofanie gazu w filtr powietrza (ewidentnie przy pracy na wolnych obrotach słychać jak gaz się cofa w filtr, taki syk, a jak sie go otworzy to nawet widać, do tego czasami zaczyna śmierdziec gazem w aucie).

Ogólnie zastanawiam się nad zrobieniem tego na porządnie, czyli założeniem kompa i krokowca - w serwisie Bediniego powiedział mi 250zł+montaż, jednak zastanawiam się czy jest możliwość założenia kompa innego producenta, bardziej popularnego? Dużo z tym zachodu? Jakie przewidywalne koszty? Chyba że macie jakieś inne propozycje dla mnie co zrobić z instalką żeby dobrze to jeździło.

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź

P.S.

Zapomniałem napisać, instalka II generacji, ewentualnie jakie mogą być koszty przy przerobieniu tego na IV, czy jest to nieopłacalne?

Napisano

Ja miałem podobny problem instalacja Bedini byla zle założona. Tzn mikser był założony nie przy przepustnicy jak z reguły się powinno zakładac przy obudowie filtra powietrza. Wiec to trzeba bylo zmnienic. Całą instalacje zmenilem z Bedini na Bingo S koszt to 260 zł i jestem o wiele bardziej zadowolony z jazdy na tej instalacji z krokowcem nic w pożniejszej fazie zamaiast krokowca przy bedini mialem srube:/ Takze zmiana jak najbardziej wchodzi w gre polecam!!

Napisano
  • Autor

A gdzie dokonałeś tej przeróbki? Możesz podać namiary? Ewentualnie gdzie polecacie dobrego gaziarza w okolicy Katowice, Sosnowiec, Będzin, Czeladź, Dąbrowa Górnicza?

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.