Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sprowadzany Golf III - pytanie do...

Featured Replies

Napisano

hej witam raz kolejny....sprawa ma się tak...dzisiaj umowilem sie ze znajomym ktory jezdzi do niemiec ale tylko i wylacznie po motory, za autami nawet sie nie rozgląda na wyjazd...ma mnie tylko wziac i pomoc sie tam poruszać....jakby ktos mogl mi przyblizyc sprawe.....

1. w jakich cenach plasuja sie tam golfy z ok 92 - 94 r. silnik benz max 1.8 nie ten z gti smile.gif interesuje mnie nie bite auto tylko od prywatnego...od handlarza nawet nie patrze---nie chce:)

2. jak wyglada tam sprawa kupna czy normalnie spisuje tylko umowe....no i wiem ze trzeba go tam wyrejestrowac...wykupic blachy z ubezp (ile takie blachy kosztuje to mnie interesuje najbardziej w tym pkt) ogolnie co zalatwiam po tamtej stronie

3. co zalatwiam po polskiej stronie...jak sie ma akcyza...czy w koncu placi sie czy nie...lub czy placi a potem oddaja bo przeciez to nielegalne...no i jak sie ma sprawa z rejestracja...tlumaczeniami itd co trzeba miec...spisujac tam umowe czy dobrze jest miec polsko-niemiecka?

....ogolnie po krotce proces sprowadzenia sobie autka.....jakby ktos byl tak uprzejmy bylbym bardzo wdzieczny..pozdrawiam serdecznie!

Napisano

> hej witam raz kolejny....sprawa ma się tak...dzisiaj umowilem sie ze

> znajomym ktory jezdzi do niemiec ale tylko i wylacznie po

> motory, za autami nawet sie nie rozgląda na wyjazd...ma mnie

> tylko wziac i pomoc sie tam poruszać....jakby ktos mogl mi

> przyblizyc sprawe.....

> 1. w jakich cenach plasuja sie tam golfy z ok 92 - 94 r. silnik benz

> max 1.8 nie ten z gti interesuje mnie nie bite auto tylko od

> prywatnego...od handlarza nawet nie patrze---nie chce:)

Golf III Gti to 2.0 nie 1.8. A ceny sa przerozne popatrz autoscout.de lub mobile.de.

> 2. jak wyglada tam sprawa kupna czy normalnie spisuje tylko

> umowe....no i wiem ze trzeba go tam wyrejestrowac...wykupic

> blachy z ubezp (ile takie blachy kosztuje to mnie interesuje

> najbardziej w tym pkt) ogolnie co zalatwiam po tamtej stronie

Blachy celne to koszt okolo 150 Euro jezeli sie nie myle, wyrejestrujesz auto i jazda do polski.

> 3. co zalatwiam po polskiej stronie...jak sie ma akcyza...czy w koncu

> placi sie czy nie...lub czy placi a potem oddaja bo przeciez to

> nielegalne...no i jak sie ma sprawa z

> rejestracja...tlumaczeniami itd co trzeba miec...spisujac tam

> umowe czy dobrze jest miec polsko-niemiecka?

> ....ogolnie po krotce proces sprowadzenia sobie autka.....jakby ktos

> byl tak uprzejmy bylbym bardzo wdzieczny..pozdrawiam serdecznie!

W Polsce placisz akcyze od tego co masz napisane na rachunku. Wiec tylko od Twojej pomyslowosci zalezy jak to zrobisz a o oddawaniu akcyzy mozesz zapomniec.

Płacisz tez chyba 150 zl w US za tzw. zwolnienie VAT.

Rejestracja przeglad itp.

To tak bardzo po krotce jezeli sie gdzies pomylilem prosze nie bic wink.gif

Napisano
  • Autor

> Golf III Gti to 2.0 nie 1.8. A ceny sa przerozne popatrz autoscout.de

> lub mobile.de.

co do tych stronek.....to w wiekszosci handlarze...ceny rozne i drogie i smiesznie tanie smile.gif

ale....w dalszym ciagu prosze o odp na pytanka smile.gif

Napisano

> co do tych stronek.....to w wiekszosci handlarze...ceny rozne i

> drogie i smiesznie tanie

> ale....w dalszym ciagu prosze o odp na pytanka

Zaznacz opcje tylko ogloszenia prywatne i szukaj.

A co do cen to takie wlasnie sa. Juz na miejscu musisz ocenic czy warto. A w okazje nawet w niemczech juz nie wierze.

Napisano

Witam.

Na mobile ogłasza się najwięcej handlarzy, auto od osoby prywatnej prędzej znajdziesz na autoscout24, chociaż też trzeba uważać na handlarzy w dziale prywatnym.Informacje na temat sprowadzania aut znajdziesz na www.4x4.pl w dziele "Samochody z zagranicy" lub tu: www.t-shirt.waw.pl/instrukcja%20zakupu%20auta%20z%20Niemiec.pdf są tam małe pomyłki w niektórych kosztach, ale nie wielkie.

Pozdrawiam.

Napisano

> 2. jak wyglada tam sprawa kupna czy normalnie spisuje tylko

> umowe....no i wiem ze trzeba go tam wyrejestrowac...wykupic

> blachy z ubezp (ile takie blachy kosztuje to mnie interesuje

> najbardziej w tym pkt) ogolnie co zalatwiam po tamtej stronie

Umowe mozesz spisac po Polsku - ja taka mialem. Prosta sprawa dane sprzedajacego, kupujacego i co jest przefmiotem transakcji.

Wazna sprawa - auto musi miec wazny TUV zebys mogl dostac tablice wywozowe i przyjechac nim na kolach, a atrakcyjne ceny aut to w wiekszosci takie ktorym sie ten przeglad skonczyl. Przeglad mozessz zrobic tez na miejscu tam ale trezba sie liczyc z dodatkowymi kosztami - tam nie przejda zadne luzy, znaczna korozja, a mi nawet wpisali ze mam do wymiany zamek od bagaznika ktory sie zacina:). Dalej tablice wywozowe i tu cena w zaleznosci na ile wykupujesz ubezpieczenie - na miesiac czasu koszt 150euro z tego co pamietam. No i siadasz zalewasz i prujesz do ojczyzny. Tablice wywozowe i ubezpieczenie obowiazuja w calej unii wiec bez problemu mozesz na tym dowodzie smigac po naszych drogach.(az ci sie skonczy waznosc)

A u nas czeka cie akcyza tak jak juz koledzy wspomnieli, przeglad techniczny z nadaniem numerow silnika - 130zl. Urzad skarbowy tez cos kolo 150zl no i tlumaczenia. No i na koniec najgrubsza sprawa - pi.... wydzial komunikacji:/. Na starcie prawie 700zl na karte pojazdu no i tablice 140zl.

A co do tych aut...hmmm... no tak jak ktos juz wspomnial ...roznie to bywa. Mi dopiero podczas montazu gazu fachman pokazal ze auto jest po blacharce - co prawda zrobione super no ale bylem przekonany ze tam sie nie bawia w takie rzeczy.

Ogolnie to nie spiesz sie i pamietaj ze tam tez za auto w dobrym stanie trezba troche zabulic. Bo te podjedzone to rzeczywiscie tanie sa jak barszcz ale ile tym pojezdzisz .....

powodzenia!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.