Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Po wymianie amorów skrzymi-trzeszczy?

Featured Replies

Napisano

Witam. Tydzień temu wymieniłem z przodu amory, od tamtej pory podczas skręcania (przy wolnym wyjeżdżaniu z parkingu) słyszę jakieś szuranie, piszczenie jakby klocków czy czegoś za mocno dokręconego lub nie dokręconego, występuje to głównie przy skręcaniu rzadziej gdy koła są prosto ustawione. Może mechanicy czegoś nie dokręcili, albo coś?

Napisano

Na 99% odzywają się łożyska amorów. Być może zostały założone stare albo jeśli nawet wymienione, to niewłaściwie spasowane. Słychać to po obu stronach?

Napisano
  • Autor

> Na 99% odzywają się łożyska amorów. Być może zostały założone stare

> albo jeśli nawet wymienione, to niewłaściwie spasowane. Słychać

> to po obu stronach?

Tak po obu stronach choć jutro zweryfikuje to dokładniej. łożyska były wymienione na nowe. Aby je poprawić czy konieczna jest rozbiórka od początku, czy te łożyska można szybciej podmienić?

ps. Inne pytanie dziś przy wyjeździe z garażu przyblokowało mi tylne prawe koło, czasami tak mam gdy wcześniej auto jeździło w mokrym dniu - co może być przyczyną? W poprzedniej astrze miałem zblokowane na amen, pomogło oczyszczenie z syfu.

Napisano

Nie musisz od razu wszystkiego rozbierać. Wystarczy zabezpieczyć sprężynę dobrymi ściągaczami, odkręcic amora z poduszki i jest dostęp do łożyska. Nie ma zbyt wiele miejsca, trzeba kombinowac od góry i od dołu ale na upartego da się. Tu masz pare fotek.

Napisano
  • Autor

> Nie musisz od razu wszystkiego rozbierać. Wystarczy zabezpieczyć

> sprężynę dobrymi ściągaczami, odkręcic amora z poduszki i jest

> dostęp do łożyska. Nie ma zbyt wiele miejsca, trzeba kombinowac

> od góry i od dołu ale na upartego da się. Tu masz pare fotek.

Ja złoże reklamacje do warsztatu w którym robiłem, niech sprawdzą co to jest. Choć coś mi świta że to występuje nie podczas skręcania tylko jak juz koło jest skręcone i się cofa - ale tak czy siak byle to nic ważnego i żeby nic się nie uszkodziło.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.