Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

konkurencja dla clariona 778

Featured Replies

Napisano

Witam jakie radio cenowo i jakościowo mogę przyrównać do tego radia szukam radyjka do 1200zł pozdrawiam i czekam na wasze opinie

Napisano

> Witam jakie radio cenowo i jakościowo mogę przyrównać do tego radia

> szukam radyjka do 1200zł pozdrawiam i czekam na wasze opinie

cenowo możesz przyrównać każde w cenie ~ 1200 zł zlosnik.gif

jakościowo - o co pytasz?

Jeżeli o jakość dźwięku - coś w używce lepszego by się znalazło,

jeżeli o funkcjonalność - w tej chwili w podobnej cenie nic lepszego nie znajdziesz

Napisano
  • Autor

> cenowo możesz przyrównać każde w cenie ~ 1200 zł

> jakościowo - o co pytasz?

> Jeżeli o jakość dźwięku - coś w używce lepszego by się znalazło,

> jeżeli o funkcjonalność - w tej chwili w podobnej cenie nic lepszego

> nie znajdziesz

głównie o dziwek mi się rozchodzi

Napisano

Ja do niedawna mialem Clariona DXZ 748RMP i rowniez szukalem czegos lepszego z rodziny Clariona. Ale nowe modele zupelnie mi sie nie podobaja wygladowo a ze starszych tylko 948 mi pasowal ale tez nie do konca. Musialem wiec zakonczyc moja przygode i pozegnac sie z Clarionem ( mialem 6 radii Clariona )bo po protu Pioneer bije go na glowe jakocia dzwieku i mozliwoscia wszelkich ustawien. Kupilem Pioneera P88 RS i jestem bardzo zadowolony. Dzwiek jest o niebo lepszy i czystszy, a pozatym mozna idealnie wszystko ustawic czego bardzo brakowalo mi w Clarionie. Pozdrawiam

Napisano

> Ja do niedawna mialem Clariona DXZ 748RMP i rowniez szukalem czegos

> lepszego z rodziny Clariona. Ale nowe modele zupelnie mi sie nie

> podobaja wygladowo a ze starszych tylko 948 mi pasowal ale tez

> nie do konca. Musialem wiec zakonczyc moja przygode i pozegnac

> sie z Clarionem ( mialem 6 radii Clariona )bo po protu Pioneer

> bije go na glowe jakocia dzwieku i mozliwoscia wszelkich

> ustawien. Kupilem Pioneera P88 RS i jestem bardzo zadowolony.

> Dzwiek jest o niebo lepszy i czystszy, a pozatym mozna idealnie

> wszystko ustawic czego bardzo brakowalo mi w Clarionie.

> Pozdrawiam

... na alpine nie zerkales ? sam mam rozterke w tym przedziale cenowym hmm.gif ...

Napisano

Osobiscie nie. Ale kumpel jakies kilka miesiecy temu kupil jeden z najwyzszych modeli alpiny w tej chwili nie pamietam dokladnie ktory. Wczesniej mial Pioneera DEH 945. Alpine mial doslownie 3 dni i ja odrazu sprzedal i kupil drugiego 945. I powiem szczerze ze sie nie dziwie. Jak mial zamontowana Alpine to gralo ladnie nie powiem ale jak tylko wyjal alpine i wlozyl pioneera to roznice dopiero sie slyszalo. Zupelnie inny dzwiek. Czystszy nie taki stlumiony jak w przypadku Alpiny. Ja do tej pory bylem zwolennikiem tylko i wylacznie Clariona i nie chcialem zadnego innego radia. Clarionow mialem w sumie 6. Pierwsze 2 to kasety z czego jeden to ARX 5570 R, nastepny to juz Cd jakis taki srebrny modelu nie pamietam 270751858-jezyk.gif pozniej byl CD1500R, nastepnie DXZ 728 R no i na koncu DXZ 748RMP. Bylem z nich zadowolony. Jednak w kazdym mialem male problemy z panelem, no i czasem sie zdarzalo ze nie chcialy przeczytac nagrywanej plyty tylko wyskakiwal error. No ale mniejsza z tym. Jako ze sprzedalem mojego Clariona kumplowi i nie mialem zadnego radia to pozyczylem od kumpla Pioneera 945 tyle ze kaseciaka. I powiem tak ze Clarion po prostu nie gra. Dla mie byla kolosalna roznica. teraz wydalem troche pieniedzy na Pioneera P88 RS bo jako jedne z nielicznych to radio mi sie z wygladu bardzo podoba. A i ma wzystko to czego potrzebuje. Od groma ustawien 16 parametryczny korektor, opoznienia czasowe wszelkie odcinki. No i przede wszystkim sam dzwiek czysty wyrazny, z krotkim nie ciagnacym i nie pierdzacym basem. Duzo myslalem nad Clarionem DRX9255 lub PIONEER DEX P9 lub DEX P99R. Ale jako ze 2 pierwsze a to juz jednostki high end'owe bez mozliwosci mp3 a i w cenach naprawde bardzo wysokich zklanialem sie na DEX P99R. Mialem juz kupic takiego ale po dlugim zastanowieniu doszedlem do tego ze te radia maja kilka wad. Pierwsza z nich to to ze czesto wypala sie panel i slabo swieci a naprawa duzo kosztuje, druga sprawa przetwornica pizczy i mi ososbiscie to przeszkadza. Kolena rzecz to sa to stare radia z 96-98 roku i trafic w dobrym stanie jest ciezko. Nie rzadko tez mechanizm plyty ie sypie. Ogolnie sa to radia bardzo wyokiej klasy bo w tamtych latach kosztowaly po 4tys zl ale sa juz stare a naprawy tez malo nie kosztuja i nielicznie sie tylko podejmuja naprawy tych jednostek. Dlatego ja po przemysleniu wszystkich za i przeciw w koncu wybralem P88 Rs i jestem z tego radia bardzo zadowolony. Takze w tym przedziale cenowym raczej stawialbym tylko i wylacznie na Pioneera np P 88RS lub 9800BT ewentualnie 9600 ale za pieknego tego pierwszego panelu nie ma. Jak cos wiecej bedziesz chcial wiedziec to wal smialo smile.gif Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.