Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Duuuży problem... z prędkościomierzem... zmiażdżony ślimak..

Featured Replies

Napisano

A więc zacznę od początku... niedawno padła mi skrzynia biegów... zmieniłem na inną... używaną smile.gif (tanio bo za 200zł) no i się zaczęło... musiałem od razu wymienić sprzęgło... i docisk pierścienia uszczelniającego na skrzyni biegów... bo ciekł mi olej... i przechodząc do sedna sprawy...

ostatnio padł mi prędkościomierz...

oczywiście od razu zacząłem sprawdzać po kolei... licznik OK... linka również OK... więc padło na ślimaka w skrzyni biegów... wykręciłem stary z mojej skrzynie biegów i powiem że po tych 100kkm nawet nawet fajnie wyglądał smile.gif prawie nówka... wczoraj wykręciłem stary... był zmiażdżony... i był ślad na tym metalowym wałku co się wkłada do środka że coś to wgłębiło.. zamontowałem nowy(ze starej skrzyni) i przy montowaniu niechcący linkę urwałem... ale po włożeniu tak na lekko zobaczyłem że się kręci smile.gif czyli linka do wymiany...

dziś pojechałem do sklepu kupiłem linkę... otwieram maskę... a tak ślimak razem z tym metalowym wałkiem dosłownie wystrzelił z tej dziury... śruba trzymająca ten metalowy wałeczek aż skrzywiona... na metalowym wałki znów wgniecenia... a ślimak... tragedia... cały zmiażdżony... aż trochę oleju wypłynęło z tego i na skrzynie pochlapało... wiecie może co z tym prędkościomierzem jest? co tam w środku mogło zrobić takie spustoszenie ślimaka?

z góry dzięki za pomoc...

a i jeszcze jedna sprawa... reset licznika... ten do zerowania stany dolnego licznika... mi się wcisnął do środka i nie działa ;\ w ogóle nie resetuje... wie ktoś jak to naprawić?

Pozdrawiam... oslabiony.gifirked.gifbeksa.gif

Napisano

Przycisk kasowania licznika dziennego....też po zatankowaniu wcisnąłem przycisk i kaplica...trzeba zdemontować cały zestaw,odkręcić szybę,zdjąć wskazówkę i tarczę licznika.Ustawić taki występ przy cyfrach naprzeciwko przycisku.Prawdopodobnie wyskoczył ze swojego gniazda. claps.gifCo do napędu linki licznika to zerknę na rysunki skrzyni to napiszę. niewiem.gif

Napisano

Napęd linki zazębia się z kołem nabitym na obudowę mechanizmu różnicowego od strony prawej półosi.Współpraca prosta jak drut.Jak niszczy ci kółko na napędzie linki to przyczyna jedna...zniszczone koło zębate w skrzyni.Rada tylko jedna...wymontować ze skrzyni kompletny mechanizm różnicowy,wyjąć go z obudowy,zobaczyć jak wygląda koło zębate.Nic innego tu nie wymyślimy. hmm.gifsciana.gif

Napisano
  • Autor

olaboga... znów rozkręcać skrzynie biegów passed_out.gif załamka...

dzięki za rade... z pewnością skorzystam... wezmę licznik do domu i na spokojnie odkręcę smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.