Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak sprawdzić UPG

Featured Replies

Napisano

Od 3 miesięcy mam cc 700 z gazem i przez ten czas dolewam wodu bo gdzieś ubywa, a od kilku dni ma mproblem z zapalaniem jak jest zimny łapie na jeden gar a po chwili na drugi i potem jest wszystko ok. jak jest ciepły to pali na dotyk czytałem na forum żę takie są objawy upg ale jak można to potwierdzić ? z rury wodą nie chlapie na korku oleju masełka niewiele ale podobno to normalne.

Napisano

Jedna z metod:

Po skończonej jeździe odkręcasz (i zakręcasz) korek zbiornika wyrównawczego płynu chłodzącego. Jeżeli rano po tym zabiegu silnik odpala bez problemu - a wcześniej taki problem występował - to oznacza uszkodzoną uszczelkę pod głowicą w miejscu pomiędzy kanałem wodnym a cylindrem.

Napisano
  • Autor

zapytam przy okazji czy uszkodzona świeca może się tak zachowywać że np rano nie pali a jak już złapie to cały dzień jest ok? i jeszcze jedno jak odkręcić te świece trzeba miec jakiś specjalny klucz ,kanał bo jak na nie patrze to shocked.gif

Napisano

> zapytam przy okazji czy uszkodzona świeca może się tak zachowywać że

> np rano nie pali a jak już złapie to cały dzień jest ok? i

> jeszcze jedno jak odkręcić te świece trzeba miec jakiś specjalny

> klucz ,kanał bo jak na nie patrze to

ja to normalnie odkrecałem trzeba troche gimnastyki ale da sie odkręcić zwykły klucz do świec wystarczy:) grinser006.gif

Napisano

> Od 3 miesięcy mam cc 700 z gazem i przez ten czas dolewam wodu bo

> gdzieś ubywa, a od kilku dni ma mproblem z zapalaniem jak jest

> zimny łapie na jeden gar a po chwili na drugi i potem jest

> wszystko ok. jak jest ciepły to pali na dotyk czytałem na forum

> żę takie są objawy upg ale jak można to potwierdzić ? z rury

> wodą nie chlapie na korku oleju masełka niewiele ale podobno to

> normalne.

można też sprawdzić odkrecając korek zbiorniczka wyrównawczego na pracującym silniku i jeśli idą duże bombelki tzn że upg robi papa

Napisano
  • Autor

świece wymieniłem nie jest tak żle poleżałem na trawce przed autem 10 min. i po robocie. Zapalanie powróciło do normy czyli jak jest zimny za drugim razem na gazie, jak ciepły na dotyk.

Co się dzieje z wodą z układu?.

Po wymianie świec zapaliłem auto i odkręciłem korek oleju zobaczyłem że coś tam lata zgasiłem wziołem pensete i wuciągłem w częściach sprężynkę tzn chyba jest to coś co powinno być w rurce co idzie do filtra powietrza, została tam jeszcze jakaś blaszka ale nie mogę jej wyciągnąc jak auto chodzi to ona tam sobie lata w tym korku mam nadzieje że nie poleci dalej wiecie moż co to jest ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.