Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[Corsa B] Duży opór kierownicy przy ostrym skręcie.

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich,

Przejąłem chwilowo Corse od znajomego który wybył za granicę. Mój problem jest następujący. Podczas jazdy gdy pokonuję jakiś zakręt albo po łuku skręcam na skrzyżowaniu wszystko jest ok ale gdy chcę wykonać skręt pod kątem 90' lub większym (np zawracanie, parkowanie, ostry zakręt na skrzyżowaniu) kierownica ma tendencję do uciekania z rąk, tzn. trzeba ją mocniej trzymać bo chce uciekać i się prostować. Nie jest to jakieś szarpanie czy wyrywanie po prostu im bardziej skręcam tym więcej siły muszę użyć żeby utrzymać kierunek i kierownicę. Moim zdaniem nie jest to normalne. Nie wiem gdzie leży przyczyna. niewiem.gif

Być może wystarczy przesmarować jakieś końcówki czy cuś, nie bardzo wiem co jest grane i liczę na Waszą pomoc . Nadmienię, iż auto nie posiada wspomagania.

pozdrawiam.

Napisano

a może ma szersze koła i przy maksymalnym skręcie po prostu czujesz jak koło ociera o zakole? wink.gif

Napisano
  • Autor

> a może ma szersze koła i przy maksymalnym skręcie po prostu czujesz

> jak koło ociera o zakole?

Ogumienie jest seryjne, co prawda są to zimówki ale wątpię, żeby to miało wpływ. Jeździłem Vectrą bez wspomagania na 14" 185 i jak się manewrowało na parkingu to szło cinżko ale podczas normalnej jazdy można było jedną ręką kręcić kierownicą a tutaj skubana się wyrywa i trza ją mocno trzymać icon_rolleyes.gif

Napisano

a może to nie wina maglownicy czy w ogóle układu kierowniczego tylko łożyska amortyzatorów?

Napisano
  • Autor

> a może to nie wina maglownicy czy w ogóle układu kierowniczego tylko

> łożyska amortyzatorów?

nie mam pojęcia, nie wiem jak wyglądają objawy takiej usterki. może i to łożyska niewiem.gif

póki co czekam na kogoś kto miał podobny problem albo wie o co chodzi. blagam.gif

nie chcę wkładać pieniędzy w to auto i najchętniej bym po prostu posmarował tu i tam bez rozbierania ale nie wiem czy to cokolwiek da.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.