Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Blitz czy Justy??

Featured Replies

Napisano

Witam

niedluge planuje zalozyc gaz wiem ze sa 2 komputery do instlacji brc blitz i justy czym one sie roznia lepiej dolozyc troche i kupic justy czy starczy starszy model. Na jakie parametry dzialania instalacji ma wplyw wybor komputera oraz ktory jest mniej awaryjny bede wdzieczny za odpowidzi.

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

i jeszcze jedno pytanko ile drozej powinienem zaplacic za justy

Napisano

> Witam

> niedluge planuje zalozyc gaz wiem ze sa 2 komputery do instlacji brc

> blitz i justy czym one sie roznia lepiej dolozyc troche i kupic

> justy czy starczy starszy model. Na jakie parametry dzialania

> instalacji ma wplyw wybor komputera oraz ktory jest mniej

> awaryjny bede wdzieczny za odpowidzi.

> pozdrawiam

BRC Blitz, lub BRC Just (nie Justy). Z tego co sie zdazylem dowiedziec to Blitz jest systemem sterowanym analogowo - nie da sie go programowac z komputera. Just jest duzo bardziej zaawansowany, sterowany mikroprocesorowo. Just uchodzi za system pewniejszy, duzo rzadziej wystepuja falujace obroty, skaczacy cut-off. Just jest rowniez latwiejszy w konfiguracji.

Po wiecej informacji polecam funkcje szukaj - mnostwo watkow opisujacych jeden i drugi system.

Cenowo - Just to ok 1450-1500 PLN w pewnym zakladzie. Blitz pewnie kilka stow taniej (ile dokladnie nie wiem).

Pozdr,

Grid

Napisano

Ja za Justa mam zapłacić 1850zł. Za blitza 1750zł....region Gdyński.

Montuj Justa - przekopałem cały internet i żadnych negatywnych opini na jego temat nie znalazłem. O Blitzu opinie są różne - większość na nie.

Napisano

> na jego temat nie znalazłem. O Blitzu opinie są różne -

> większość na nie.

Blitz jest prymitywny i to jest jedyna zaleta (mało awaryjny). Ale za to nie trzyma parametrów, trzeba doregulowywać, ma mały zakres korekty mieszanki. Bierz Just. :-)

Napisano

potrzymuję powyższe - Just.

Jeździłem przez pewnien cas na blitzu i różnice są odczuwalne (nie takie duże, ale jednak).

Jak sam widzisz, cenowo to ok. 100 (może z hakiem) różnicy. No i najważniejsze: sprawdzony fachowiec. U fuchowca się można przejechać.

Napisano

To te 230tys lanosem to bez gazu??? icon_eek.gif

> i jeszcze jedno pytanko ile drozej powinienem zaplacic za justy

Ja mam w Punto justa, a roznica w cenie jak zakladalem byla 50zl

Napisano
  • Autor

no niestety bez gazu frown.gif ale lanos sie trzyma i wlasnie zakladam....mysle ze bedzie ok....dzieki bardzo za rady i wybiore chyba jednak just'a

Napisano

> no niestety bez gazu ale lanos sie trzyma i wlasnie

> zakladam....mysle ze bedzie ok....dzieki bardzo za rady i

> wybiore chyba jednak just'a

Jesne, że Justa! Ja miałem Blitza i zmieniłem na Justa.

A jak jestes z Wrocławia to koniecznie zamontuj w Jakarcie na ul. Długiej. Nie bedziesz żałował...

Napisano

Ogólnie nie będziesz żałował. No chyba, że jednak tak - właśnie dlatego opłaca się dać dla dobrego mechaniora parę groszy więcej.

A przy obecnie galopujących w górę cenach bezołowiówki jakoś tak się lżej żyje i przyjemniej jeździ smile.gif

Nie wspominając, że na pytanie "ile tankować", zawsze pada z mojej strony: "do pełna". Przy benzynce nie wiem, czy na taki zwrot często bym sobie pozwalał cfaniaczek.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.