Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Padł alternator 1,6

Featured Replies

Napisano

No i stało się, jechałem dziś do wrocka i po drodze zaświeciła się kontrolka ładowania akumulatora. Przejechałem jeszcze kilka kilometrów do granic Wrocławia, obrotomierz i prędkościomierz poszły spać i w końcu zjazd na pobocze (aku padł). Zapakowałem rodzinkę do komunikacji miejskiej, załatwiłem holowanie i wróciłem do domu. Teraz mam pytania.

Na co zwrócić uwagę kupując alternator? Czy można wsadzić z 1,8?

W sumie przymierzałem się do wymiany (pęknięta obudowa), ale przed zimą. A tu taka niespodzianka oslabiony.gif

Do tego jutro planowałem wyjazd, a tu czeka mnie wizyta u mechanika angryfire.gif

Napisano

Ja wymieniałem sam - kupiłem na szrocie za 150zł., ale od 1,6 orginał - ciężko mi więc stwierdzić czy od 1,8 podejdzie.

Napisano
  • Autor

> Ja wymieniałem sam - kupiłem na szrocie za 150zł., ale od 1,6 orginał

> - ciężko mi więc stwierdzić czy od 1,8 podejdzie.

Nie za bardzo mam warunki aby się za to zabrać. Możliwości przemieszczania również oslabiony.gif Do tego zależy mi na czasie więc wolę do swojego mechanika.

Napisano

> Nie za bardzo mam warunki aby się za to zabrać. Możliwości

> przemieszczania również Do tego zależy mi na czasie więc wolę

> do swojego mechanika.

zadnych problemow nie ma , roboty na max 1h od a do z. od 1,8 nie podejdzie zreszta nawet nie wszystkie 1,6 sa takie same

Napisano
  • Autor

dzięki, doczytałem, że są alternatory do, z i bez klimy piwo.gif

Napisano

> dzięki, doczytałem, że są alternatory do, z i bez klimy

chinskie zamienniki sa po 200-250zl i taki kup jesli nie masz pod reka uzywanego orginalu. bo tak czy siak obudowa peknie a kupno nowki w aso za 450-500zl to bezedura zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> chinskie zamienniki sa po 200-250zl i taki kup jesli nie masz pod

> reka uzywanego orginalu. bo tak czy siak obudowa peknie a kupno

> nowki w aso za 450-500zl to bezedura

Tak mam zamiar zrobić choć nie wiem czy załatwię to w jeden dzień chcąc jutro wyjechać w trasę confused.gif

Napisano

> Tak mam zamiar zrobić choć nie wiem czy załatwię to w jeden dzień

> chcąc jutro wyjechać w trasę

a co ty na to . 7a rano ide do auta i widze ze swieci sie ladowanie a o 15ej mam samolot do slc z wawy a mieszkam na slasku zlosnik.gif jak tylko koles regenerujacy altki i rozruszniki otworzyl dziuple o 8ej to nabylem ladowarke do akumulatora i biegiem zakladalem zlosnik.gif to byla presja zlosnik.gif taxi do wawy czy padaka zlosnik.gif

Napisano

> bo tak czy siak obudowa peknie

A dlaczego niby ma pekac 97 rocznika 247Kkm i bede wymienal lozyska bo jeczy jak w panzerwagenie Zadnych sladow pekniec

Odszczekuje jednak pekl

Napisano
  • Autor

>... to byla

> presja taxi do wawy czy padaka

takiej presji to ja nie mam. Akumulator ładuję, ale jestem dopiero umówiony wczesnym popołudniem, więc wątpię żebym jednak dzisiaj wyjechał wink.gif

Napisano
  • Autor

> chinskie zamienniki sa po 200-250zl i taki kup jesli nie masz pod

> reka uzywanego orginalu. bo tak czy siak obudowa peknie a kupno

> nowki w aso za 450-500zl to bezedura

Alternator wymieniony na używany oryginał MM za 200zł. Wszystko gra, trasa 700 km zaliczona bez niespodzianek. Przy okazji wyjaśniła się sprawa hałasu spod maski. Stary altek dawał znać o swojej agonii, a ja to zbagatelizowałem. Teraz cisza taka, że przed światłami mam wrażenie, że silnik zgasł. Dopiero tłumik daje znać, że się mylę zlosnik.gif

A przy okazji, możliwe żeby wymiana alternatora miała wpływ na mniejsze zużycie paliwa? Teraz 8,8l, poprzednio 10l niewiem.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.