Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hamulce w PII

Featured Replies

Napisano

Wczoraj miałem niecodzienną sytuację a mianowicie jadę sobie no i chciałem delikatnie zahamować, a tu pedał hamulca w pierwszym naciśnięciu wpada do podłogi jak w masło yikes.gif, naciskam drugi raz i jest ok. W każdym razie tak cieplutko to dawno mi się nie zrobiło angryfire.gif. Sytuacja powtórzyła mi się jeszcze raz po paru kilometrach. Po tych dwóch sytuacjach przejechałem może ze 150 km i nic się nie działo podobnego. Co to może być , zapowietrzony układ, napęknięty jakiś wężyk gumowy niewiem.gif W każdym razie trzeba będzie sprawdzić układ hamulcowy i to solidnie tuk.gif. Nadmienię, że PII mam od 40kkm i jeżeli chodzi o układ hamulcowy to w ostatnim czasie wymieniałem tylko szczęki (tak z 1kkm wcześniej).

Napisano

Zacznij od obejrzenia całego układu hamulcowego i sprawdz sobie w jakim stanie jest płyn hamulcowy. Coś podobnego miałem w tym roku w innym aucie, pierwsze hamowanie było takie. że pedał był miękki i prawie zero hamowania. Jak wymieniłem płyn hamulcowy wszystko wróciło do normy (autko było 2002r i chyba od nowości płyn hamulcowy).

Napisano

Sprawdź dokładnie samoregulatory szczęk w tylnych kołach coś mi mówi że to one mogą być przyczyną problemu.

Napisano

Witam.

Tak jak wspomniał kolega, samoregulatory mogły polecieć. U mnie właśnie tak się czasami działo. Ale to był problem połączony z zużytymi szczękami. Samoregulatory wyglądały oki jak były zamontowane, po zdjęciu się rozleciały.

Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.