Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra G, dorabianie kabelkow w zlaczu X71

Featured Replies

Napisano

Witam

Dzisiaj w koncu mialem tronie wolnego czasu by pobawic sie w zakladanie mida i tempomatu do mojego auta.

Po wielkim mozole podłaczania nowego (uzywanego) wyswietlacza przeszedlem do komory silnika i ku mojemu zdziwieniu w zlaczu x71 nie sa obsadzone przewody na pozycjach 62, 29, 44 (tempomat- przyciski ) oraz 47 (mid-sygn wtrysku)). Poniewaz juz sie sciemnialo nie mailem czasu za dlugo sie nads tym zastanawiac i zlozylem wszystko do kupy przyczepiajac kabelki zeby sie nie paletaly po silniku. Czy to gniazdo jest rozbieralne tak by mozna bylo obsadzic w/w pozycje??? Kurcze moja asia jest made in germany a tu takie braki??? smile.gif

co do tempomatu - nie zdazylem zauwazyc ale pewnie na pozycji 61 byc moe tez brakouje kabelka frown.gif ale jescze jedno pytanie - czujnik wcisnietego sprzegla kupiony w aso, ma tylko 2 piny podlaczeniowe a ze schematow wynika ze powinien miec 3 ??? kurde zly mi dali czy co (kolesustalajac nr czesci po numerze vin leciał), niestety paragon wyfrunął do kosza po wyjsciu wiec w razie czego pozostane z nim w kieszeni frown.gif

Pozdrawiam, auto jak w opisie

Napisano
  • Autor

w zwiazku z nawałem odpowiedzi hehe.gif ponawiam w/w pytania szczegolnie co do brakujacych kabelkow.

Bede wdzieczny za jakies podpowiedzi blagam.gif

Napisano

Witam

Mozesz zrobic zdjecia złącza? Wiekszość da się rozebrac, przetestowalem juz kilka rodzajow.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Jest i zdjecie (w załączniku)

Chodzi o to ze w miejscach nieobsadzonych przez piny sa małe niebieskie "oczka". nie mialem mozliwosci sprawdzic czy to rodzaj kleju, silikonu, gumy czy innego szajsu oraz czy da rade w "Niezagospodarowany" pin wsadzic przewod. Inną akcją zupełnie jest to skąd wziąć samego metalowego pina obsadzającego złącze. (jedyne rozwiazanie -> szrot -> kupic uzywaną i wydłubac). Bardziej martwi mnie wlasnie brak wyprowadzenia tych sygnałów bo skoro były przed midowaniem niepotrzebne to moze sam ECU moze nie miec ich wyprowadzen. - a to by była prawdziwa tragedia sick.gif

GRUBYMI LITERKAMI PISZE ZE ZDJECIE JEST NIE MOJE I PRZEPRASZAM ZA UZYCIE BEZ ZEZWOLENIA

(wziete z manuala dot montazu mida w astrze g - mam nadzieje ze autor się nie obrazi blagam.gif)

post-105727-1435249678196_thumb.jpg

Napisano

Witam

Te niebieskie zaślepki to guma, mozna ja wydlubac, a gotowe piny wziąc z wiazki ze szrotu, choc mozna poszukac w EPC, moze sie trafic tzw."zestaw naprawczy", czyli swieze piny do zarobienia na kable. Jako ze AG jest troche mlodsza, istnieje szansa ze da sie to nabyc w serwisie, do AF praktycznie nie ma (sprawdzalem i meczylem serwis Opla). Do swojej Astry niezbedne wtyczki i piny wydlubywalem z kostek i instalacji pozyskanych na szrocie (na szczescie mam znajomego). Co do kompa sie nie wypowiem, nie moj model Astry...

Pozdrawiam

Napisano

Mala konkluzja: ECU pewnie ma wyprowadzenia sam w sobie, tylko sa nieobecne w kostce, ktora do niego dochodzi.

Druga mala konkluzja: do rozbierania kostek sa specjalne narzedzia podobne do wkretakow o roznymi koncowkami, nawet chcialm takie nabyc, ale cena byla...spora. Wiec do kazdej kostki dorabiam sobie "narzedzie specjalne", bardzo dobrze sprawuja sie grube igly lekarskie....

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.