Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1,9TDI to jest badziewie... awaria przy 204kkm

Featured Replies

Napisano

2 tygodnie temu wracając z podróży Wawa-Przemyśl-Zamosć-Wawa do której właściwie nie dojechałem, od Góraszki stracił moc i zaczął dymić na biało i w Zakręcie już tylko udało mi się zjechać na parking przy McDonaldzie. Olej poszedł po komorze silnika, ale stan jeszcze był ponad minimum. W pierwszej chwili wydawało się, że to turbina ale potem była następna diagnoza, że to uszczelka pod głowicą, następnie, że to sama głowica. Poszła do sprawdzenia i jest ok.gif no to szukanie dalej. Po oczyszczeniu denka tłoka na drugim cylindrze (na którym wcześniej przy sprawdzaniu ciśnienia był jego brak) okazało się, ze jest dziura confused.gif. No dobra, ale jak do wyjęcia tłoka, a tam się coś wysypuje. Okazało się, że rozpieprzył się pierścień i pocharatatał gładź cylindra i zrobił tą dziurę w tłoku sick.gif. Oczywiście konstruktorzy VW nie doszli jeszcze do tak wspaniałego rozwiązania jak wymienne tuleje angryfire.gif i musiałem szukać nowego bloku. Oczywiście nie każdy 1,9TDI 110KM jest przewidziany do każdego auta czerwona.gif bo ma inne mocowanie łapy silnika od strony rozrządu. No i tak wylądowałem aż w Lubinie po odpowiedni silnik bo w okolicach mazowsza to można zapomnieć, w sobotę go przywiozłem. Teraz ciekawe czy pasuje od Audi A6 chociaż teoretycznie powinien (ten sam typ: AFN). Jutro chwila prawdy no i może wreszcie w środę znowu zagra serce.gif

Napisano

Szkoda kasy na inny blok dał bys do szlifierni i zrobili by ci ten blok napewno taniej palacz.gif.

Napisano

Jak to się mogło stać ? To się nie powinno stać . Tak nie może być . niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> Szkoda kasy na inny blok dał bys do szlifierni i zrobili by ci ten

> blok napewno taniej .

Nie wydoliłoby. Nadwymiary tłoków są co 0,02mm a dziurwę wycharatało tak, że normalnie widać i czuć pod palcem tak na oko to 1mm angryfire.gif

Napisano

> Nie wydoliłoby. Nadwymiary tłoków są co 0,02mm a dziurwę wycharatało

> tak, że normalnie widać i czuć pod palcem tak na oko to 1mm

Wszystko do zrobienia jest, uszkodzoną tulej sie wytacza i na prasie wciska nowa dorobiona tłok zakładasz takiego samego wymiaru i po kłopocie smile.gif.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.