Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nadmuch problem kostka...

Featured Replies

Napisano

Podobnie jak nemo tylko że mnie się udało dostać rozkręciłem ten nadmuch oczywiście jakieś głupie listki tam latały, jednak zanim rozkręciłem ten nadmuch zauważyłem że podejrzanie grzeją mi się przewody:/ dochodzące do niego, kostka przytopiona:/ miedź na przewodzie innymi słowy lipa, kostka nie do uratowania przysmażona do kabla solidnie, załączam rysunek kostki:

281336941-2.JPG

Oczywiście to czarne zdrowo przysmażone i czy dokupie takie nowe??na części jest napisane >PA66<

281336941-3.JPG , z góry wielkie dzięki

post-19826-14352497055225_thumb.jpg

Napisano

Miałem identycznie z kostką - przyczyną tego była zbyt krótka wiązka dochodząca do dmuchawy.

Dlatego, że było wszystko naciągnięte, styki się naderwały i po rozginały, przez co prąd przewodził jak przewodził i się tam wszystko smażyło.

Przy okazji zdejmowania konsoli (akcja nagrzewnica) przedłużyłem sobie całą wiązkę, założyłem nowe styki (oczywiście styki przylutowane do kabli, żeby lipy nie zostawić) - teraz jest idealnie, nic nie nie grzeje i nie topi.

Co do samej kostki, to jej nie wymieniałam, chociaż jest mocno przyjarana, nawet ukruszona z jednej strony, jednak nie aż tak mocno, żeby mogło zrobić się zwarcie więc została smile.gif

Z tego co widzę u Ciebie na fotach, to nie jest tak źle - ja miałem aż 2 piny czarne, no i kable aż gołe były (koszulki się stopiły).

Dlaczego chcesz wymieniać rezystor - nie działają wszystkie 4 biegi ?

Napisano
  • Autor

Wiesz co chcę wymienić tylko tą czarną kostkę:/ bo ona jest zdezelowana strasznie nie wiem czy ją zmontuję i pytam właśnie o tą część...

Napisano

> Wiesz co chcę wymienić tylko tą czarną kostkę:/ bo ona jest

> zdezelowana strasznie nie wiem czy ją zmontuję i pytam właśnie o

> tą część...

Tą kostkę znajdziesz przy puszce bezpieczników do P1 popytaj na alledrogo może ci pogonią hmm.gif20.GIF

Napisano

numer 2 na rys i numer wg. eper 5894313 koszt ok 11 pln w ASO

20.GIF

post-106893-14352497059848_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> numer 2 na rys i numer wg. eper 5894313 koszt ok 11 pln w ASO

A wiesz dzięki już sobie poradziłem bez kostki byłem w ASO nabrali wody w usta i powiedzieli ni ma, byłem w elektrycznym kupiłem 4 wsuwki przedłużyłem kabelki i termokurczliwym materiałem zaizolowałem obędzie się bez kostki i jest chyba dobrze smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.