Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Informacje komputera pokładowego

Featured Replies

Napisano

Witam

Dzis rano jak odpalalem fiacika to przed wyswietleniem sie informacji ze cheking OK pojawila sie informacja (SERWIC 24) i mam rozumiec ze mam tyle dni do serwicu? I to musza mi potem na serwicie na kompie zlikwidowac? Czy to tylko takie przypomnienie, poniewaz pierwszy raz od mometu zakupu auta pojawila sie taka informacja.

Napisano

ja czegoś takiego nie niałem ponieważ mam to wyłączone. myślę jednak że to jest przypomnienie wymiany oleju. Można z tym jeździć i nic to nie szkodzi. Będzie po prostu "bimbać" przy każdym odpaleniu auta. Można to wyłączyć czasowo bądź na stałe poprzez komputer serwisowy w ASO.

Napisano

> pojawila sie informacja (SERWIC 24) i mam rozumiec ze mam tyle dni do serwicu?

Minęło 365-24 dni od ostatniego kasowanka. zlosnik.gif Liczba po słowie SERVICE będzie się zmniejszać aż do zera, a potem przy każdym uruchomieniu będzie się wyświetlał komunikat, żebyś się udał do serwisu. Ale ponieważ auto nie jest twoim panem, tylko Ty jego, to ten komunikat możesz olać. ok.gif

Podobny komunikat pojawia sie też jeśli od ostatniego przeglądu nie minął rok, ale przejechało się 20kkm.

> I to musza mi potem na serwicie na kompie zlikwidowac?

Pytanie tylko czy warto. Bo o ile na gwarancji robią to za darmo, to po gwarancji podłączenie examinera może kosztować 70-150 zlotych. sick.gif

> Czy to tylko takie przypomnienie, poniewaz

> pierwszy raz od mometu zakupu auta pojawila sie taka informacja.

Tylko przypomnienie. Jeździj normalnie - tak jakbyś tego komunikatu nigdy nie widział. Mnie on się już ze 3 lata pojawia i się przyzwyczaiłem. Ale oleje, filtry i inne pierdółki zmieniam terminowo. zlosnik.gif

Napisano

Można to wyłączyć czasowo bądź na stałe poprzez

> komputer serwisowy w ASO.

TYlko jak to dziadostwo wyłączyć. Byłem ostatnio w ASO na wymiane oleju i od razu sksowali mi to za darmo ale tylko na rok. Jak powiedziałem żeby usunęli to na stałe i że zapłace im za to, stwierdzili że się nie da. Można tylko resetować i od nowa licznik idzie. Byłem w sklepie motoryzacyjnym gdzie jest pewien "magik" co sobie dorabia tymi rzeczami i też stwierdził że się nie da. Wiem że można bo był nie raz ten temat poruszany, a może nie chcą. 2 dychy zawsze można co roku zainkasować

Napisano
  • Autor

Dziekowa za info:D

Napisano

TYlko jak to dziadostwo wyłączyć.

Niestety nie mogę ci niczego konstruktywnego podpowiedzieć.bardzo żałuję, ale nie wiem jak to zrobiono u mnie. wiem natomiast że od początku nie wyświetlał mi się odnośny komunikat o serwisie olejowym. Mam tylko nie wiem czy zasadne podejżenia co do sytuacji w której nieświadomie wyłączono mi inspekcję olejową. pewien jednak tego nie jestem, bo mechanicy w ASO nie powiedzieli mi o tym. Pozdrawiam smile.gif

Napisano

Ciekawe co u mnie na wyświetlaczu niedługo wyskoczy spineyes.gif, otóż po każdym przekręceniu kluczyka wyświetla mi "service due" ale mam to gdzieś można z tym żyć ale jak wejde w opcje kompa po lewej stronie kiery w pozycje service to pozostało mi juz nie całe 3 tyś km ale za to mam 0 dni do service-nic z tego nie kumam crazy.gifhmm.gif

Napisano

> Ciekawe co u mnie na wyświetlaczu niedługo wyskoczy , otóż po każdym

> przekręceniu kluczyka wyświetla mi "service due"

Też tak mam, da się z tym żyć wink.gif Komunikat wyświetla się po czasie i/lub przebiegu, po którym powinno się zawitać do serwisu. Z Twojego opisu wynika, że czas już minął (a kilometrażu jeszcze nie przekroczyłeś) i gdyby auto było na gwarancji, to nadeszła pora na wydatki w ASO uzbroj_zlo.gifwink.gif

Napisano

Kumpel mi tłumaczył że żeby nie wyskakiwał komunikat service due to w aso examinerem muszą wpisać 8 albo 9-ty servis i jest spoko ,ale zastanawiam sie co właśnie bedzie kiedy ten kilometrarz mi sie wyzeruje że mam zawitać do serwisu hmm.gif czy wtedy zacznie wyskakiwać jakiś nowy komunikat.

Napisano

uważam że w naszych autkach i tak mamy szczęście do takich komunikatów. W niektórych markach samochodów po takim komunikacie jeśli nie ma odpowiedniej reakcji użytkownika auta w postaci wizyty w ASO, po pewnym czasie auto nie odpala. trzeba go brać na lawetę i jechać do serwisu. Tam je "odblokowują", kasują inspekcję i po zainkasowaniu odpowiedniej gotówki zwalniają kierowcę z jego pupilem do domu.

Napisano

A co to za "inne" marki boje_sie.gif

I ciekawe, czy sprzedawca informuje o tym nabywcę, czy dopiero w praniu to wychodzi hmm.gif

Napisano

taki przypadek miał użytkownik ciężarowego modelu Volvo. Nie pytaj mnie o model bo nie wiem. Słyszałem też że w mercedesach ciężarowych czy też dostawczych takie przypadki się zdażają. O osobówkach jeszcze nie słyszałem, ale wynika to tylko z mojej niewielkiej wiedzy statystycznej w tym temacie. pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.