Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dziwny problem i opninia o instalacji.

Featured Replies

Napisano

Jeżdżę sobie lanosem 1.6 z takową instalacją gazową:

Zbiornik Irene

Reduktor KME

Wielozawór Tomasetto

Obudowa wielozaworu Irene

Zawór tankowania Tomasetto

Sterownik Lambda KME Bingo

Wydałem na tą instalacje około 2500 zł półtora roku temu, założyłem w jednym z podobno najlepszych montowni w Wawie, nie będę podawał jakiej żeby temat nie skupił się na ich ocenie smile.gif Strata mocy praktycznie nie odczuwalna, spalanie takie jak powinno być, jedynym problemem jest praca na wolnych obrotach a dokładnie lekkie falowanie nie widziane nawet na obrotomierzu. Powoduje to lekkie drgania w kabinie, można na zewnątrz usłyszeć że silnik chodzi nie do końca równo, z rury wydechowej też troche dziwnie popierduje.

Byłem z tym u nich 3 razy, w tym dwa razy w ramach przeglądu co 1000 km. Zmienili mi dysze wtryskiwaczy, wielokrotnie podłączli laptopa, regulowali, przestawiali, efekt żaden, chociaż musze przyznać że zawsze jak od nich wyjeżdżam wydaje sie w miare ok. Na benzynie nic podobnego nie mam, więc wykluczam wszelkie sondy lambdy, silniki krokowe. Przewody i świece oczywiście nowe NGK.

Nie znam się za bardzo na instalacjach gazowych, nie jestem ich zwolennikiem, założyłem żeby było tanio, zainwestowałem w droższą, żeby nie zrujnować auta.

I pytanie... czy ma ktoś takową instalacje i podobne problemy, czy wogóle taka instalacja cieszy się dobrą opinią i co może być przyczyną tych drgań na wolnych obrotach ?

Napisano

icon_eek.gifJakie znowu wtryskiwacze wymieniali skoro to nie jest instalacja wtryskowa tylko podciśnieniowa?

Bingo to doby sterownik II gen. Za popierdywanie odpowiada prawdopodobnie zły skład mieszanki - ale może mieć tu wpływ wiele rzeczy - nie wiem czy jest sens wymieniać skoro jesteś totalny laik.

Możliwe tez że wypadają zapłony z winy złego stanu świec lub przewodów WN.

Napisano
  • Autor

Wisze że musze rozszerzyć opis.

To jest sekwencyjny wtrysk gazu Akme Diego, wtryskiwacze Valteka, czego nie napisałem wcześniej. To co jest wyżej przepisałem z papieru po montażu.

Moge się sam do tego podłączyć z laptopem i próbować robic mape i zagłębiać się w to wszystko ale na pewno nie zrobie tego lepiej niż w warsztacie więc pytam tu czy ktoś zetknął się z podobnym problemem.

Napisano

> Wisze że musze rozszerzyć opis.

> To jest sekwencyjny wtrysk gazu Akme Diego, wtryskiwacze Valteka,

> czego nie napisałem wcześniej. To co jest wyżej przepisałem z

> papieru po montażu.

> Moge się sam do tego podłączyć z laptopem i próbować robic mape i

> zagłębiać się w to wszystko ale na pewno nie zrobie tego lepiej

> niż w warsztacie więc pytam tu czy ktoś zetknął się z podobnym

> problemem.

To czego pisze ze ma Bingo sciana.gif

Napisano
  • Autor

> To czego pisze ze ma Bingo

bo na początku spisywałem z kartki którą dostałem przy zakupie widocznie tam jest źle napisane

mój problem z wolnymi obrotami jest Wam chyba obcy, może jest ktoś w Warsszawie lub okolicach, kto sie zna na akme diego ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.