Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Toyota Yaris - panel ogrzewania

Featured Replies

Napisano

Witam, poszukuje schemat, manual jak wymienic zarowki podswietlenia panelu sterowania ogrzewaniem w Toyota Yaris I. Głownie chodzi mi o miejsca gdzie nalezy odkrecac itp zeby dobrac sie do tych zaroweczek.

Dodatkowo prosba o info jakie sa tam zaroweczki ?? czy W5W ewentualnie W3W ??

Za wszystkie odpowiedzi z gory dziekuje

Pozdrawiam

Napisano

Nie jestem specem od Toyot.... ale na mój chłopski rozum trzeba to rozebrać "od dołu"... oink.gifzlosnik.gif

Czyli: mocowanie panelu z radiem jest na zatrzaski - wymaga to użycia odrobiny siły. Pociągnąć i powinieneś mieć panel w ręku.

Następnie powtórzenie całej "akcji" z kolejnym panelem, w którym umieszczone są regulatory nawiewów....

Swoje domysły czerpię z niezastąpionego źródła wiedzy jakim jest moto.allegro..... zlosnik.gif

Na podstawie tego zdjęcia oceniłem rodzaj mocowań i sposób na "poradzenie sobie" z nimi....

Powodzenia i pamiętaj - siła to nie wszystko... Potrzebne jest również wyczucie.

P.S. Autor tekstu nie ponosi odpowiedzialności za ewentualne uszkodzenia deski rozdzielczej z powodu niewłaściwego użycia siły.... zlosnik.gif

P.S.2. Sprawdź także inne zdjęcia - jeśli na nich potwierdzi się moja teoria - działaj śmiało... waytogo.gif

Pozdro

Napisano
  • Autor

Dzieki za odpowiedz ale szczerze powiedziawszy tyle to i ja wiem wink.gif Wolalbym jednak dostac konkretniejsza informacje od kogos, kot juz to rozbieral.

Majac doswiadczenie z innymi deskami, ta zapewne tez jest mocowana nie tylko na zatrzaski ale i to, pewnie w duzej mierze, na wkrety. W zwiazku z tym warto byloby wiedziec, w ktorym miejscu sa wkrety a w ktorym zatrzaski tak, zeby mozna bylo wykorzystac odpowiednie metody rozbiorki, czy to przy pomocy sily czy wkretaka smile.gif

Pozdrawiam

Napisano

> Majac doswiadczenie z innymi deskami, ta zapewne tez jest mocowana

> nie tylko na zatrzaski ale i to, pewnie w duzej mierze, na

> wkrety.

Hmm.... obstawiam że tylko zatrzaski... wink.gif

Deska jest zbudowana "panelowo", więc jeśli w zasięgu wzroku nie masz zaślepek wkrętów / widocznych wkrętów - trzymają tylko zatrzaski waytogo.gif

Napisano

Najpierw należy wyciągnąć plastik dookoła zegarów(jest tylko na zatrzaskach, odłączyć kabelek od przycisków), zdjąć pokrętła i powykręcać wszystkie śrubki które trzymają ten panel. Teraz już trzyma się to na zatrzaskach, więc pozostaje tylko rwać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.