Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Radio MP3 i zachowanie sterowania z kierownicy

Featured Replies

Napisano

Jak niektórzy pewnie pamiętają pisałem że brakuje mi MP3 w samochodzie. Baaaa, nawet kupiłem sobie radio od AVEO mimo że mnie ostrzegano że nie będzie pasować smile.gif . A wszystko to przez to że chciałem zachować możliwość sterownia z kierownicy. Efekt - radio od AVEO leży sobie w szafce w garażu i czeka aż z niego zrobię radio stacjonarne, a ja cały czas używałem standardowego graja. Aż pewnego dnia na allegro wypatrzyłem aukcję gościa, który oferował interfejsy do wszystkich samochodów i wszytkich radii. Po rozmowie telefonicznej i zapewnieniu mnie że wszystko będzie działać zdecydowałem się na zakup czegoś takiego. Cena wyniosła ok. 140 zł razem z przesyłką. Czas oczekiwania - w moim przypadku było to prawie dwa tygodnie (standardowo podobno jest tydzień, a sprzedający zapewniał że nawet szybciej).

W końcu ustrojstwo doszło. Radio to inny blaupunkt a mianowicie taki - pozostał mi po Nubirze.

Montaż interfejsu polega na wpięciu pomiędzy instalację samochodową a radio. Zajęło mi to ok. 1 godziny, ale to przez sposób montażu konsoli centralnej i pokręteł od ogrzewania. Ale nic to...

podłączyłem i...

rzeczywiście zadziałało.

Ale zeby za pięknie nie było, to się okazało że funkcje obsługiwane z kierownicy są teraz trochę inne:

- (górny przycisk) zamiast wyłączania/wyciszania mam przeszukiwanie stacji radiowych/piosenek przy krótkim naciśnięciu i przeskakiwanie zaprogramowanych stacji/przeskakiwanie katalogów na płycie przy długim.

- (środkowy przycisk) tu się na szczęście nic nie zmieniło - dalej jest to wybór źródła dzwięku czyli radio/CD/AUX.

- (dolny przycisk) tu kiedyś było przeszukiwanie stacji w górę - teraz jest zmiana zakresu fal w radiu/przesukiwanie piosenek w tył.

- regulacja głośności pozostała bez zmian.

Reasumując - wolałbym żeby było jednak tak jak fabryka przykazała, ale taka kombinacja nie jest zła. Razi mnie tylko że nie zgadzają się piktogramy na przyciskach z ich przeznaczeniem, ale to już tylko moje skrzywienie że lubię jak się wszystko zgadza.

Dodatkowo straciłem wyciszanie radia telefonem (mam zainstalowany zestaw głośnomówiący) ale z tego akurat się cieszę bo sam to chciałem wywalić bo mi komunikaty z nawigacji w telefonie wyciszały radio co było mocno wkurzające.

Tak więc nie jest źle, mogłoby być co prawda lepiej ale w końcu mam to co mam.

Aha - namiary na gościa są na stronie www.piloty.pl a najlepiej do niego dzwonić i się wypytywać...

Napisano

Ja mam te samo urzadzenie i od tego samego dostawcy. Moze mu powiemy ze cos pokombinowal, ze to cos nie tak jest poukladane. Myslalem ze to tylko tak z PIoneer'em dziala. Co ty na to?

Napisano

> Ja mam te samo urzadzenie i od tego samego dostawcy. Moze mu powiemy

> ze cos pokombinowal, ze to cos nie tak jest poukladane. Myslalem

Zamawiałem u tego gościa sterownik do mojej alpinki 9887r , wtedy robił po raz pierwszy sterowanie do chevroleta , musiałem mu podać dokładnie rezystencję przycisków . U mnie też przyciski działają trochę inaczej , wynika to z dopasowania sygnałów sterujących .

Wygląda to tak , że przycisk od wyłączania/wyciszania przerzuca utwory i stacje radiowe do góry dodatkowo przy przytrzymaniu przerzuca katalogi do góry.Src ma swoją starą funkcję dodatkowo przy przytrzymaniu wyłącza radio , trzeci przycisk Up teraz przerzuca utwory i stacje w dół, przy przytrzymaniu katalogi do dołu.

Napisano
  • Autor

> Ja mam te samo urzadzenie i od tego samego dostawcy. Moze mu powiemy

> ze cos pokombinowal, ze to cos nie tak jest poukladane. Myslalem

> ze to tylko tak z PIoneer'em dziala. Co ty na to?

Cholerka, myślałem że będe pierwszy... wink.gif

A na poważnie to nie wiem czy mi się chce ponownie to wywalać z samochodu i później znów montować, a poza tym to chyba mi te funkcje bardziej odpowiadają od standardowych...

Zobaczymy - jak jutro znajdę chwilkę zasu to zadzwonię do niego - zobaczymy jak on się do tego ustosunkuje...

Napisano

hmm.gifWitam!

Czy możesz podać do tego goscia kontakt telefoniczny?

Chce również uruchomic sterowanie z kierownicy a posiadam radyjko Beckera z nawigacją .

Pozdrawiam

Napisano

Firma - kontakt

Izotech s.c.

ul. Podgórska 66 32-020 Wieliczka

tel. (12) 632 12 28 e-mail

Serwis tel. kom. 0668 096 961 pon-pt 10-18

Napisano

> Firma - kontakt

> Izotech s.c.

> ul. Podgórska 66 32-020 Wieliczka

> tel. (12) 632 12 28 e-mail

> Serwis tel. kom. 0668 096 961 pon-pt 10-18

Dzięki smile.gif Mam Blaupunkta, więc też powinno się udać smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.