Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mechanik

Featured Replies

Napisano

Witam,

1.Zna ktos może dobrego UCZCIWEGO mechanika fiata z Łodzi lub okolic ?

naciąłem sie ostatnio na oszustow i chcialbym trafic do kogos z fachowa obsluga i takiego ktory nie bedzie dzialal na niekorzysc klienta.

2.Czy warto kleic czyms bak paliwa ? mam zamiar jezdzic tym autkiem okolo 2-3 lata i nie wiem czy oplaca mi sie kupowac nowy bo to jednak troche wydatek a auto nie ma jakiejs dziury tylko sie "poci" np 1 kropelka spadnien a godzine ;p

3.Jakie sprzeglo na wymiane polecacie? bede musial u sibie wymienic bo bardzo nisko wysprzegla a nie wiem co kupic narazie. ile szacunkowo moze kosztowac wymiana sprzegla ?

4.jezeli ma ktos adres do dobrego gazownika LPG w lodzi , bo potrzebuje podjechac na regulacje to poprosze o adres.

Napisano

2. Naprawiałem zbiornik paliwa przez lutowanie cyną, ale u mnie było widać miejsce wycieku. Potem nałożyłem klej dwuskładnikowy do metalu i konserwację, Trzyma już kilka lat.

3. A może wystarczy podciągnąć linkę?

Napisano

> Witam,

20.GIF Witaj

> 1.Zna ktos może dobrego UCZCIWEGO mechanika fiata z Łodzi lub okolic

> ?

> naciąłem sie ostatnio na oszustow i chcialbym trafic do kogos z

> fachowa obsluga i takiego ktory nie bedzie dzialal na niekorzysc

> klienta.

niestety nie - inny rejon275123014-zielony.gif

> 2.Czy warto kleic czyms bak paliwa ? mam zamiar jezdzic tym autkiem

> okolo 2-3 lata i nie wiem czy oplaca mi sie kupowac nowy bo to

> jednak troche wydatek a auto nie ma jakiejs dziury tylko sie

> "poci" np 1 kropelka spadnien a godzine ;p

pół roku bawilem sie w klejenie, nie warto, pożałuj 200zł i kup nowy, albo nieco taniej uzywany ale szczelny od zaufanego człowieka np. może na kąciku UKP - jest watek giełdowy i będzie miał ktos na zbyciu hmm.gif

> 3.Jakie sprzeglo na wymiane polecacie? bede musial u sibie wymienic

> bo bardzo nisko wysprzegla a nie wiem co kupic narazie. ile

> szacunkowo moze kosztowac wymiana sprzegla ?

sprzęgło polecam kompletne valeo ok 300zł + wymiana (wyjęcie silnika) pewnie nie mniej niz 100

nie lepiej na razie naciągnąc (skoro Ci nisko wysprzęgla) linkę?? ideia.gif

> 4.jezeli ma ktos adres do dobrego gazownika LPG w lodzi , bo

> potrzebuje podjechac na regulacje to poprosze o adres.

Też nie pomogę - rozumiesz nie moje rejony palacz.gifzlosnik.gif

Napisano

do wymiany sprzęgła nie trzeba wyjmować silnika tylko skrzynię - będzie łatwiej. nie wydaje mi się żebyś znalazł taniej niż 200 pln...

Napisano

> do wymiany sprzęgła nie trzeba wyjmować silnika tylko skrzynię -

> będzie łatwiej. nie wydaje mi się żebyś znalazł taniej niż 200

> pln...

Zalezy jaki kolega Zielarz ma silnik w swoim UNO. U mnie bez wyjęcia silnika sie nie obeszlo bo strasznie ciasno w komorze silnikowej.

Napisano
  • Autor

> Witaj

> niestety nie - inny rejon

> pół roku bawilem sie w klejenie, nie warto, pożałuj 200zł i kup

> nowy, albo nieco taniej uzywany ale szczelny od zaufanego

> człowieka np. może na kąciku UKP - jest watek giełdowy i będzie

> miał ktos na zbyciu

> sprzęgło polecam kompletne valeo ok 300zł + wymiana (wyjęcie

> silnika) pewnie nie mniej niz 100

> nie lepiej na razie naciągnąc (skoro Ci nisko wysprzęgla) linkę??

> Też nie pomogę - rozumiesz nie moje rejony

2.hmm mozne najwyzej kupie uzywke , ale jak bede mial pewnosc ze jest jeszcze w dobrym stanie.a jesli juz to nie wiem czy np. te baki do uno z allegro po okolo 120 zl sa naprawde wytrzymale.w aso powiedzieli mi 200 zl i nie wiem czy nie przyoszczedzic i nie kupic tego z allegro albo z aso.

3.Nie znam sie tez na producentach i wytrzymalosci sprzegla.czy np. LUK-a dobrze sie sprawuja ? poczytam o tym valeo o ktorym mowisz.masz sam takie w swoim aucie ?

Ogolnie jak pojechalem do aso to troche potraktowali mnie z gory i tylko mnie tym wk..li,mysleli ze trafili na mlodego chlopaszka ktorego mozna przekrecic na znajomosci auta i wyciagnac od niego torche grosza bo dobrze ubrany chodzi.mechanik wsiad do auta nacisnal sprzeglo z 4-5 razy i odrazu mowi ze sprzeglo do wymiany., codziennie do mnie dzwonili i mowili jednego dnia tlumik srodkowy i koncowy do wymiany 240 zl , drugiego dnia bak paliwa + pompa + filtr + wymiana 550 zl 3 dnia sprzeglo do wymiany 250 zl sprzeglo 250 robocina.narazie auto mi wysprzegla tylko bierze nisko , dziurke ma mala na koncu wydechu i tych rzeczy u nich nie wymienialem..bylem wczesniej u mechanika "niby znajomego z rodziny" to mowil ze podciagnalby mi ta linke ale boji sie tego ruszac bo moze wszystko poleciec confused.gif i mowil zeby jezdzic do poki w ogole nie bedzie dzialac.

apropos tego ASO W łodzi

ASO nazywa sie Autoryzowany serwis obsługi ALAN na ulicy pokładowa 7/9 w Łodzi.

Z gory odradzam kazdemu pobyt w tym aso , kierownik i jego giermki wygladaja na cwaniakow , a jak cos sie stanie z autem to proboja zgonic na klienta ze tak bylo albo ze to nie ich wina tylko klienta.

bede wdzieczny jak ktos mi da namiary na uczciwego mechanika fiata z Lodzi lub okolic..

dzieki za wasze podpowiedzi chlopaki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.