Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Signum 2,2

Featured Replies

Napisano

2004 rok, 130 tys przebiegu cena około 34 tys (navi, skóra, asystent podróży itp)

Na co zwrócić uwagę przy oglądaniu? I co z tym 2,2 silnikiem? Warto brać?

Napisano

> 2004 rok, 130 tys przebiegu cena około 34 tys (navi, skóra, asystent

> podróży itp)

> Na co zwrócić uwagę przy oglądaniu? I co z tym 2,2 silnikiem? Warto

> brać?

direct czy normalny?

Jak normalny, brac, jak direct trza brac pod uwage padajace pompy wysokiego cisnienia.

Co do reszty - fajne auto, fajny silniczek - a nawet bardzo fajny w wersji direct biglaugh.gif

Napisano

> direct czy normalny?

jak 2004 to raczej normalny hmm.gif directy to chyba minimum 2006 hmm.gif ale pewny nie jestem.

Kiedyś miałem wyjazd służbowy vectrą C sedanem 2.2 147KM (nie direct) do Holandii. Spalanie średnie z ponad 2000km wyszło o ile pamiętam 8,7 ale jazda była taka ile się chciało (paliwo służbowe zlosnik.gif ), ponizej 160 km/h to mało kiedy jechaliśmy, oczywiście sprawdziliśmy też screwy.gif że licznik może pokazać nawet 225 km/h. Auto do 4 tys obr/min idzie nieźle, no może średnio, ale powyżej 4 tys ma wg mnie już naprawdęniezłego kopa. Te 4 tys obr to własnie 160 km/h i miałem wrażenie ,że on lepiej idzie od 160 km/h do 180 km/h niż od 100 km/h do 120 km/h oczywiscie mówią o V biegu.

Pamiętam też, że jak ją braliśmy to z ostatniego baku maił około 11 l/100km ale kierowca mówił, ze tylko po mieście jeździł wtedy. Wg mnie fajna benzynka, coś tam słyszalem o jakiś wadliwych rozrzadach ale nie wiem o jakie roczniki chodzi, chyba z pierwszych lat produkcji hmm.gif

Napisano

> jak 2004 to raczej normalny directy to chyba minimum 2006 ale

> pewny nie jestem.

nono.gifbiglaugh.gif

Od września 2004 wink.gifzrodlo

Co do directa - ma bardzo fajny wysoki moment i logiczna moc - kusil mnie, ale za podobna cene byly 2.0T, a za podobna cene byly 2.8T i 1.9CDTi - zostałem z 1.8VVT jako najmniej awaryjnym i paliwozernym z benzyn wink.gif

Napisano

Witam serdecznie.

2004 jest już prawie na pewno po poprawkach rozrządu, więc można brać. Dobry silnik. Na wszelki wypadek sprawdź czy numer silnika jest po 11065400.

Tylko uwaga, numer w tym silniku jest często błędnie odczytywany. Nawet w katalogu dla mechaników widziałem błąd, który powodował odczytywanie numeru głowicy ;-)

Numer silnika jest na obudowie filtra oleju, w bloku. Tam jest filtr wewnętrzny (taka duża śruba imbusowa).

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Miał nie być bity, 100% bezwypadkowy, ale moja żona - laik - od razu zauważyła że lampy się różnia...ponadto przednia szybka nowa smile.gif

Szukamy dalej smile.gif

a 3,0? też 2004 rok - jakie doświadczenia?

PS. DIESEL! 2,2 też diesel smile.gif

Napisano

> Miał nie być bity, 100% bezwypadkowy, ale moja żona - laik - od razu

> zauważyła że lampy się różnia...ponadto przednia szybka nowa

> Szukamy dalej

> a 3,0? też 2004 rok - jakie doświadczenia?

> PS. DIESEL! 2,2 też diesel

Szyba przednia to słaby punkt Vectry C, bardzo delikatna, w wielu egzemplarzach wymagała wymiany po niegroźnym uderzeniu kamykiem. Nieoryginalna lampa przednia nie przekreśla auta, mogła być lekka stłuczka prakingowa, akt wandalizmu, parujący reflektor lub zrobiło się mleczne szkło i trzeba było wymienić. Ale mogło tez pół auta brakować... Pytanie czy za tą lampą blacha była oryginalna wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.