Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Marea- sterownik do centralnego zamka

Featured Replies

Napisano

Witam. Moduł centralnego zamka w Fiacie Marea znajduje się pod tylną kanapą. Jest to moduł zintegrowany, odpowiedzialny dodatkowo za oświetlenie kabiny i otwieranie przednich szyb w drzwiach. Tyle wiem i teraz pytanie jeśli ktoś to przerabiał: gdzie się podpiąć ze sterownikiem ?

Napisano

Witam.

> Moduł centralnego zamka w Fiacie Marea znajduje się pod tylną kanapą.

Nie wydaje mnie się, u mnie jest nad schowkiem, czyli po prawej stronie z przodu.

Z tyłu pod kanapą mam moduł do el. szyb.

> Jest to moduł zintegrowany, odpowiedzialny dodatkowo za oświetlenie kabiny i otwieranie przednich szyb w drzwiach.

ok.gif i wiele innych ciekawych funkcji.

>gdzie się podpiąć ze sterownikiem ?

Ja podpinałem się właśnie nad schowkiem, jest tam sporo miejsca i dobry dostęp.

Polecam też użyć szukajki.

pozdrawiam.

p.s. czy jesteś pewny że Twoja marycha to COMBI ?? ja bym stawiał że to "łykent" wink.gif

Napisano
  • Autor

Witam. Czy po wypięciu tego modułu u ciebie centralny działa bo u mnie nie. Brawo ma na pewno przekażnik pod schowkiem, ale w maryśkach bywa różnie. W brawo jest to większy, żółty przekażnik. Muszę jeszcze raz poszukać bo nic takiego tam nie widziałem. Dzieki za informację.

Napisano
  • Autor

Dzięki za wiadomość. Ja mam model SX czyli tylko przednie szyby otwierane :elektrycznie:

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

Już założony. Podpiołem się w wiązkę do prawych drzwi. Kabelki do których należy wpiąć "sygnał zamykania, otwierania"mają najmniejszą srednicę z wszystkich kabelków w calej wiązce. Zasilanie wziołem z wylacznika świateł awaryjnych, tam też wpiołem sygnał na kierunkowskazy.Koniecznie trzeba wlutować dwie diody aby rozdzielić sygnał na prawy i lewy kierunkowskaz.

Napisano

Koniecznie trzeba wlutować dwie

> diody aby rozdzielić sygnał na prawy i lewy kierunkowskaz.

Powinienes miec dwa kabelki - jeden na lewe kierunki a drugi na prawe. W czym wiec problem?

Pytanie przy okazji - a gdzie sie wpiac w wylacznik krancowy w wersji ELX? Czujka wmontowana jest w zamek niestety...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.