Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Blok silnika

Featured Replies

Napisano

Witam. Jakiś czas temu wymieniłem cały silnik w swoim autku. Niestety poprzedni nadawał się tylko do szlifiernik co cosik drogo by mnie to wyniosło więc zrezygnowałem z remontu (wolałem kupić "nowy" używany). Proszę powiedzcie mi co zrobić ze starym blokiem silnika, który jest praktycznie nie do zrobienia. Jak wiadomo są na nim nabite numery silnika, czy trza to wyrejestrować w Wydziale Komunikacji. Czy można uzyskać cos z tego niż tylko oddanie na złom. Pozdrawiam.

Napisano

Kolego - jaki silnik wymieniałeś (pojemność)? Gdzie kupiłeś nowy UŻYWANY? Ile za niego zapłaciłeś?

Czy kupiłeś z pełnym osprzętem czy bez? Kto Ci wymieniał silnik i ile Cię to kosztowało?

A co do Twoich pytań - z tego co wiem nowy napewno trzeba zarejestrować a co ze starym to już inna bajka, której niestety nie znam. Zapytaj może urzędali może Ci powiedzą...

Napisano
  • Autor

> Kolego - jaki silnik wymieniałeś (pojemność)? Gdzie kupiłeś nowy

> UŻYWANY? Ile za niego zapłaciłeś?

> Czy kupiłeś z pełnym osprzętem czy bez? Kto Ci wymieniał silnik i ile

> Cię to kosztowało?

> A co do Twoich pytań - z tego co wiem nowy napewno trzeba

> zarejestrować a co ze starym to już inna bajka, której niestety

> nie znam. Zapytaj może urzędali może Ci powiedzą...

Więć po kolei - silnik motor 1.8 benzynka Fiat Marea Weekend(strasznie ciężko było go dostać) jeszcze rok temu bardzo rzadki motor. Nowy - uzywany silnik kupiłem w Tomaszowie Mazowieckim - firma AUTO-MIX, koszt 3000 zł. (notabene musiałem przejechać za nim tam i z powrotem 600 km). Wymiana silnika w zwykłym warsztacie choć gość specjalizuje się tylko w wymianach silnika i jego osprzęcie - koszt 2000 zł. (wymieniałem przy okazji jeszcze innych parę rzeczy - oleje, tarcze itp.).

Napisano

drogawo jak za wymiane.. ale to chyba zalezy od miasta.. ale nie ważne.

nowy motor wbity w dowód rejestracyjny? a wiec w kwestiach formalnych wszystko OK :D

stary możesz sobie zostawic.

na złom szkoda dostaniesz góra 100zł.

a masz cały silnik rozumiem z osprzetem? rozprzedaj go po czastce -> allegro forum itp

a to komus wałek rozrządu sprzedasz, a to pokrywe zaworów, a to koło zamachowe a to tłok i sporo odzyskasz-> może nie od razu ale wkoncu coś sie sprzeda -> a kasa zawsze sie przyda 270751858-jezyk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.