Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wyzszosc reduktora brc/landi renzo nad lovato

Featured Replies

Napisano

czy ktos wie i ma uzasadnione argumenty na to, ze lovato jest be, a brc tudziez landi renzo sa ok?

podzwonilem troche po sklepach (nagaz i marys w Lodzi, Abart i EkoAlma we Wroclawiu) i kazdy z nich na haslo Lovato reaguje tak samo - "oj nieeeee". rozumiem, ze EkoAlma handluje BRC i bedzie to polecac, Nagaz handluje glownie Landi Renzo ale nawet goscie ktorzy montowali mi instalacje (marys w lodzi) na haslo lovato powiedzieli, ze moze cos innego. Co tak nagle wszystkim "fachowcom" sie wzielo zeby narzekac na lovato skoro sporo ludzi na forum montuje i nie narzeka. chyba.

ps. czy landi i landi renzo to to samo?

parownik landi LE 98 i np parownik landi renzo sa tej samej firmy? czy to podrobka/ zbieg nazw dwoch firm?

panowie no doradzcie cos. musze to kupic jutro i nie wiem ktory brac.

Napisano

Hejka cool.gif

Może ja zacznę, jestem posiadaczem reduktora Lovato, zresztą drugiego w poprzednim również miałem Lovato. Teraz w Astrze F z bingo. Jeśli chodzi o trwałość to jest ok, mam przejechana 110 tyś. km i jeszcze chodzi bez większych problemów. Miałem dobre porównanie z BRC bo mój ojciec jeździł na takowym. Trwałość akurat ojca to 80 tyś. km. i w b.dobrym stanie poszedł do nowego właściciela wraz z autem. Zasadniczą różnicą miedzy nimi był i jest problem smrodku , którym niestety są obdarzone reduktory Lovato. Czuś ten specyficzny smród przez otwory kompensacyjne i nieraz nawet czuć to w aucie. Reduktor BRC tego defektu nie ma. Reduktor BRC ma dobrą i, precyzyjną regulację wolnych obrotów i czułości. W reduktorach Lovato regulacja wolnych jest nie za ciekawa, przynajmniej w obu moich przypadkach . Gnębi mnie też przypadek zalewania gazem , zapewne przez nieszczelny elektrozawór w reduktorze. W BRC nie było takich problemów. Zaletami są według mnie: trwałość, prostota konstrukcji, tanie membrany i łatwa ich wymiana. Ale szczerze mówiąc od pewnego czasu myślę o wymianie na BRC AT90E - zamiast wymieniać membrany, co pewnie niedługo i tak mnie czeka - może trochę z ciekawości jakby się taki u mnie sprawował.

pozdrawiam smile.gif

Napisano

> Lovato. Czuś ten specyficzny smród przez otwory kompensacyjne i

> nieraz nawet czuć to w aucie. Reduktor BRC tego defektu nie ma.

To się ciesz smile.gif

Ja w marcu 2007 wymieniłem stary reduktor Emmegas na polecany przez serwis Elpigazu reduktor Elpigas Vega Super.

I jest on taki "super" że nie ma wogóle regulacji czułości i przez otwór w reduktorze czuć gaz ...

Do tego bez braku czułości ciężko go wyregulować i podaje za dużo gazu ...

Może fajnie się jeździ ale jest to okupione zbyt dużym spalaniem ...

Posłuchałem fachowca i kupiłem "lepszy" reduktor ...

Ehhh ...

Napisano
hmm.gifLovato są duże gabarytowo, co może stanowić utrudnienie montażowe. Fakt - śmierdzą.
Napisano

> czy ktos wie i ma uzasadnione argumenty na to, ze lovato jest be, a

> brc tudziez landi renzo sa ok?

> podzwonilem troche po sklepach (nagaz i marys w Lodzi, Abart i

> EkoAlma we Wroclawiu) i kazdy z nich na haslo Lovato reaguje tak

> samo - "oj nieeeee". rozumiem, ze EkoAlma handluje BRC i bedzie

> to polecac, Nagaz handluje glownie Landi Renzo ale nawet goscie

> ktorzy montowali mi instalacje (marys w lodzi) na haslo lovato

> powiedzieli, ze moze cos innego. Co tak nagle wszystkim

> "fachowcom" sie wzielo zeby narzekac na lovato skoro sporo ludzi

> na forum montuje i nie narzeka. chyba.

> ps. czy landi i landi renzo to to samo?

> parownik landi LE 98 i np parownik landi renzo sa tej samej firmy?

> czy to podrobka/ zbieg nazw dwoch firm?

> panowie no doradzcie cos. musze to kupic jutro i nie wiem ktory brac.

kup sobie brc

moim zdaniem dobre reduktory to lovato, zavoli, brc jakis czas temu pojwila sie ogolnopolska niechec do reduktorow lovato, ponoc jest to spowodowane duza partia podrobek ktora trafila na polski rynek, wiem ze swojego czasu reduktory lovato byly nie do zajechania

gdybys chcial zalozyc cos naprawde z gornej polki to szukaj reduktorow amerykanskiej firmy IMPCO sa niezniszczalne, ciezko je dostac, koszt okolo 400 zl

Napisano
  • Autor

> Lovato są duże gabarytowo, co może stanowić utrudnienie montażowe.

> Fakt - śmierdzą.

teraz mi to mowicie jak juz kupilem? 270751858-jezyk.gif

da sie cus zrobic na to smierdzenie?

brc odpadlo bo podobno nie da sie przeszczepic czujnika temperatury od bingo. czujnik ma m5, a w brc gwint jest m4.

to od razu moze podpowiesz mi jak wstepnie wyregulowac parownik zaraz po wymianie. kompem, kablem dysponuje wiec bede mlodzil. ale jakos wstepnie na czuja jakos musze.

kol. maras 22221 podal mi, ze u niego srubka wolnych wykrecona 0.5-1 obrot, a czulosc 5-6 obrotow.

bazowanie na ustawieniach czyjegos reduktora jest nad wyraz infantylne ale tonacy brzytwy sie chwyta.

na ile krokow ustawia sie zwykle w bingo-m minimalne/max otwarcie na biegu jalowym (attuator). oraz pod duzym obciazeniem?

czy +/-15 dla min/max otwarcia i +/-30 dla obciazenia bedzie ok?

edit: wszim a jakby tego lovato na tomasetto wymienic? taki bedzie lepsiejszy? ten tutaj

edit2: a moze co wybrac z tych tego sprzedawcy

Napisano

> gdybys chcial zalozyc cos naprawde z gornej polki to szukaj

> reduktorow amerykanskiej firmy IMPCO sa niezniszczalne, ciezko

> je dostac, koszt okolo 400 zl

U mojego znajomego w firmie można kupić oryginalne IMPCO.Zainteresowanym mogę dać namiary na priv

Napisano

Ustaw +- 30 , zobaczysz jak się ustala PWM. Potem ewentualnie zmniejszysz.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.