Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

G-Zaświecająca się kontrolka układu elektronicznego silnika

Featured Replies

Napisano

Problem rozwiązany - ale może przydać się innym.

Podczas jazdy na autostradzie załączyła mi sie kontrolka ukł elektr. - w instrukcji pisze, że jeśli po wył i ponownym zał silnika nie zaświeca się więcej - jest OK, mógł wystąpić jakiś błąd. Przez tydzień czasu nie jeździłem z większymi prędkościami i kontrolka się nie załączała... Do czasu... gdy znów nie wyjechałem na autostradę. Jechałem z predkością 110km/h i znów się zaświeciła, więc ponowne wył i zał silnika (nie na autostradzie!!) i kontrolka zgasła. Zaświeciła się gdy wracałem i przekroczyłem 100km/h. Dodam jeszcze, że w pewnym momencie silnik zaczął klekotać jak diesel. Podjechałem od razu do warsztatu na komputer i wywaliło błąd czujnika spalania stukowego. Po dokładnych oględzinach okazało się, że w silniku nie ma oleju confused.gif!!! - a od wymiany oleju przejechałem raptem 3000km a nie więcej jak 3 tyg temu sprawdzałem czy nie trzeba uzupełnić i było OK.

Zaznaczę, że miałem delikatny wyciek i na dole silnika było widać tłuste ślady, ale przy postoju nie zostawały ślady na asfalcie. Po uzupełnieniu oleju kontrolka juz się nie zaświeciła.

Do wymiany mam siemering na łączeniu silnika ze skrzynią biegów ponieważ przy większych prędkościach chlapie olejem na wszystkie strony.

Przebieg 165tkm.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.