Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z odpaleniem sc900

Featured Replies

Napisano

witam serdecznie na początku przeproszę za ewentualne błędy ortograficzne itp.

posiadam sc900 od 6 lat autko ma 9 lat jakiś rok temu zauważyłem iż przy odpalaniu nie działa 1 świeca (dodam iż jest instalacja lpg) ale jakoś po przejechaniu około 500 metrów problem ustępował i było to obojętnie czy jechałem na benzynie czy gazie byłem nawet w salonie ale oni nic nie stwierdzili (komputer nie znalazł żadnej wady ) ba nawet pojechałem do warsztatu gdzie sprawdzono cewki ,wymieniono przewody i świece ,sprawdzono ciśnienie układu paliwa i oczywiście pod kompa też podłączono i nic nie znaleziono ale było to dla mnie mało uciążliwe wiec dałem sobie spokój (dodam iż problem istnieje nadal) teraz najważniejsze a mianowicie obecnie przy odpaleniu a pali z pierwszego mimo iż nadal mam uczucie że 1 świeca nie zaskakuje od razu po przełączeniu na gaz od razu mi gasł silnik troszke poczytałem na necie i wyczyściłem elektrozawory (instalacja ma 5 lat przejechałem na niej około 75 tyś.km,sterownik AL700,reduktor Tomasetto )i pomogło nie gaśnie ale mam nowy problem a mianowicie po odpaleniu a jest zimno silnik w pierwszym momencie zwiększa obroty i sam przełącza się na gaz teraz obroty spadają (wydaje mi się to być normalne bo chyba zawsze po odpaleniu obroty troche rosną i dopiero normują sie na jakieś 1000) i po obnirzeniu obroty zaczynają falować auto gaśnie na benzynie tego nie ma obroty maleją lecz auto nie faluje i nie gaśnie czytałem kilka podobnych wątków na necie i doradzono wymianę membram w reduktorze tu pytanie czy wymiana pomoże (kiepsko z kasą stoję ) w jaki sposób lub gdzie sprawdzić model reduktora lub jak dobrać odpowiedni komplet naprawczy ewentualnie jaki nowy reduktor polecacie i może ktoś miał podobny problem z tą niedziałającą świecą na zimnym silniku i jak można sobie z tym poradzić

mam nadzieję że ktoś zrozumie ten tekst prosze o wyrozumiałość i o ewentualne sugestje

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.