Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zaciski tył Astra G Bosch / Lucas prośba o poradę.

Featured Replies

Napisano

Mam u siebie na tyle zaciski Bosch-a, które w styczni tego roku uległy zatarciu i zostały zregenerowane. Niestety jeszcze zima się nie rozkręciła a znowu zaczynają nawalać frown.gif co gorsza w październiku jeden z zacisków zaczął ciec i ponownie był regenerowany (zestawy nie są tanie bo na jeden zacisk 50zł).

Ostatnio na placu u znajomego dostawcy "części używanych" znalazłem astrę z zaciskami Lucasa dla tarcz 264mm na 5 otworów, problem w tym że jak wstawili ją na plac to ktoś mądry zaciągnął ręczny i tak pozostało. Lucasy pewnie też będą po tym wymagały regeneracji tylko do nich zestawy są o 50% tańsze. Za komplet czyli : 2zaciski + klocki + linki chce 300zł do negocjacji. Teraz mam problem zeby.GIF co zrobić czy do oporu regenerować Boscha czy zakupić Lucasa zregenerować i mieć spokój. Zdobycie Lucasa na tarcze 264mm graniczy tu z cudem i taka oferta może sie nie powtórzyć.

ufff długie wyszło smile.gif poradźcie koledzy co Wy byście zrobili.

Napisano

Akurat interesowałem się tym tematem i przyznam,że nie spotkałem się z możliwością zakupu części do regeneracji mechanizmu ręcznego. 50zł kosztuje zestaw wszystkich uszczelek (na strone) do zacisku ale wymiana choćby samej uszczelki przeciwpyłowej osłaniającej mechanizm ręcznego nie sprawdza się, bo zaciera się sam mechanizm. W Intercars można oddać stary zacisk i kupić regenerowany przez Boscha (zacisk masz używany ale wewnątrz jest nowy mechanizm) z tym,że kost ok.220zł/szt. Bosch dał plamę i dlatego większość poleca wymianę na Lucasa, który podobno nie zaciera się więc może wcale nie trzeba będzie ich regenerować. Ja w tej cenie na 100% brałbym Lucasy zwłaszcza,że są dodane już klocki a nawet linka. Sam mam już dosyć Boscha, bo teraz zaczyna zacierać mi się zacisk z drugiej strony angryfire.gif

Napisano
  • Autor

tak masz rację "zestaw naprawczy" to same uszczelki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.