Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z instalacja - przelaczanie itp

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie.

Pacjent to : Skoda Felicia 1.6 MPi, instalacja II gen - 6 letnia na parowniku Lovato, AL600 tyle co mi wiadomo. Przebieg 150kkm, gaz około 90kkm.

Problemy ostatnio:

1. Spalanie okolo 14l gazu w miescie. (wiem ze zima itp ale to stosunkowo duzo wydaje mi sie, szczegolnie ze w lato udalo mi sie w trasie spalic nawet 6l.)

2. Obroty silnika (tylko na lpg) od dwoch dni potrafily zacinac sie na 2000 obr/min i nie spadac dopoki nie przyhamowalo sie sztucznie np. wlaczac bieg. Kiedys byl ten problem ale umarl smiercia naturalna tzn. przeszlo mu.

3. Dzis nie mozliwa jazda na gazie w pozycji przelacznika "automat". Instalacja przelacza sie z benzyny (2000 obr/min), po czym gdy obroty spadaja przelacza sie na benzyne i tak w kolo. Myslalem ze to moze kwestia temperatury, ale po rozgrzaniu silnika na noPb dalej problem wystepuje.

4. Po przelaczeniu na srodkowa pozycje, samochod przelacza sie na gaz, ale dziwnie pracuje. Po przegazowaniu silnika, zalozmy do 3000 obr/min, obroty spadaja po puszczeniu pedalu gazu ale bardzo leniwie i powoli (tak jakbym noga powoli puszczal pedal)

Pomozecie? smile.gif

Prosze.

---

Pozdrawiam

Karol

Napisano
  • Autor

> wskazuje wszystk na reduktor...

tez tak mi sie wydawalo... wczoraj, objawy ustapily, zostalo tylko przelaczanie sie, i to jest dosyc dziwne bo...

jak tylko przekrece kluczyk, wlaczy sie zaplon to slychac elektrozawor - cyk cyk biglaugh.gif i tak w kolko... uruchomie na benzynie, pojade chwilke i jak przelacze w pozycje srodkowa to wtedy jedzie na gazie i jest naprawde super.

Dzis przejrze instalacje elektryczna, poczyszcze troszke styki i zobaczymy.

Pozdrawiam

K.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.