Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

palący się bezpiecznik przeciwmgielnych

Featured Replies

Napisano

Mam problem ze światłami przeciwmgielnymi. confused.gif

Po wymianie żarówki H7 w lewym reflektorze jakiś czas temu przestały działać mi przeciwmgielne. Doraźnie to olałem, ale gdy po myciu w myjni karcherem zalał się lewy silniczek regulacji reflektora (tak, wiem, musiałem źle zamknąć pokrywę, abo coś cfaniak.gif), musiałem go wymienić, więc mam całość na wierzchu.

Z tej okazji chciałem sobie też sprawę rozwiązać przeciwmgielnych. Po sprawdzeniu bezpiecznika (F30 15A w skrzynce koło akumulatora) okazało się, że jest spalony. Dałem więc nowy, który po włączeniu przeciwmgielnych natychmiast też się spalił. I następny też. Więc OK - gdzieś jest zwarcie. no.gif

I teraz pytanie związane z dostępem do kabli: czy szukać tylko na odcinku od bezpieczników do reflektora czy na całym obwodzie - z włącznikiem na desce rozdzielczej. Od czego zacząć? Będę wdzięczny za sugestie...

Napisano

Proponuje odpiąć halogeny i wtedy je włączyć. Jeśli wywali bezpiecznik tzn że zwarcie jest gdzieś na przewodach albo samym włączniku... jeśli nie tzn że zwarcie jest w samej lampie.

PS.najlepiej byłoby użyc wsumie do tego miernika bo szkoda palić tyle bezpieczników smile.gif a i bezpieczniej będzie.

270751858-jezyk.gif

Napisano

czyli halogeny maja osobna wtyczkę? czy w jaki sposób odpiąć?

Napisano

> czyli halogeny maja osobna wtyczkę? czy w jaki sposób odpiąć?

nie, niemaja. Tak to jest jak sie Fordziarz odezwie alien.gif U nas conajwyzej mozna wypiac zarowke i wtedy klikac i patrzec na stan bezpiecznika.

Napisano
  • Autor

> Musisz sprawdzić jednak lampę w środku tą co robiłeś.

Słusznie prawiłeś, jak się okazało. claps.gif

Oba przewody przeciwmgielnych były o siebie - już w lampie - przetarte. Ale tak się dranie przetarły, przywierając do siebie, że dopiero za drugim podejściem to zauważyłem.

W każdym razie dzięki za pomoc, problem rozwiązany smile.gif

Napisano

> nie, niemaja. Tak to jest jak sie Fordziarz odezwie U nas

> conajwyzej mozna wypiac zarowke i wtedy klikac i patrzec na stan

> bezpiecznika.

aAaaa...tam ciiiiiiicho wink.gif skoro nie ma osobnej wtyczki wyjęcie żarówki na jedno wyjdzie smile.gif

Co do przetartych przewodów warto się zastanowić nad przyczyną ich przetarcia i jakoś temu zaradzić aby uniknąć takich niespodzianek w przyszłości. Może np da się je dodatkowo zaizolować koszulką termokurczliwą...

PS.już tak na marginesie z ciekawości: Skoro nie ma wtyczki aby odłączyć lampy to jak te halogeny są podłączone w Stilaczu?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.