Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zabudowa z żywicy, potrzebne porady i foty

Featured Replies

Napisano

Witam Panowie 20.GIF

Jako że mam wolne popołudnia to naszło mnie wreszcie na skończenie mojej zabudowy czyli zabudowe suba w boczku z żywicy i włókna..

I mam napre pytań.. z czego zrobić model? z karonu? Czy np.okleić folią i na to jechać życice i włókno - chodzi o to aby to odeszło póżniej jakoś abym mógł to spokojnie w domu wzmocnić i dopasować fronty z mdfu..

Kolejna prośba o jakieś fotki z relacjami z takiej zabudowy smile.gif nagrzebalem troche w sieci ale nic ciekawego nie trafiłem.

Pacjent to matiz także cieżko będzie ale chęci i zdolności jakieś są smile.gif

z góry dziekuję za zainteresowanie 20.GIF

edit: kolejne pytanie czy robić najpierw tył z żywicy i dopasowywać front z mdfu czy odwrotnie, czy może zrobić stelaż na głośnik (crunch gp12d4) i zrobić całość z żywicy? smile.gif

Napisano

Cała moja wiedza czerpana jest z internetu, sam tego nigdy nie robiłem!! zeby.GIF więc mogę pisać trochę głupoty 270751858-jezyk.gif

Z tego, co widziałem, to najpierw miejsce, na które nakładasz włókno oklejasz taśmą (chyba taka papierowa malarska), resztę zabezpieczasz folią, żeby nie zabrudzić. Później nakładasz włókno i po wyschnięciu wyjmujesz z samochodu. Czasem robi się "konstrukcję" krawędzi z MDF, żeby było mocniejsze i łatwiej się mocowało front.

Napisano
  • Autor

no wieć po paru ładnych h walki.. stwierdzam -alkohol podczas pracy nie służy icon_rolleyes.gif

zrobiłem podłogę z mdfu, pierścień z wiórówki i stelaż z mocnego kontownika.. na całośc poszła kosztulka H&M biglaugh.gifbiglaugh.gif na to sama żywica i miejscami szpachla.

Jednoznacznie stwierdzam że zabawa z żywicą mija sie z celem bo w przypadku tak dużej konstrukcji nałożenie min 5 wartw trwa chyba ze 3 dni.. także 100zł na zywice i włókna raczej wyrzucone w błoto jutro jade po szpachle.

Teraz skutki picia alkoholu podczas pracy 270751858-jezyk.gif

-litraż na moje oko z 5l za mały wyjdzie

-wszystko ładnie kolorowo tylko zapomniałem podnieść skrzynie do poziomu reszty zabudowy i jest spora szasna że będzie z 4cm poniżej jej poziomu.

-odpuściłem dopasowywanie jej idealnie w zaokrąglenia - zabawy z pół dnia a efekt może z 2-3l więcej.

do jutra przeschnie to będzie oficjalna przymiarka i dalsza zabawa ze szpachlą smile.gif

dzięki za linki 20.GIF

Napisano

Żywica lubi Ciepełko . Możesz ogrzewać delikatnie opalarka jak chcesz żeby wszybko wyschło daj więcej utwardzacza .

Napisano
  • Autor

> Żywica lubi Ciepełko . Możesz ogrzewać delikatnie opalarka jak chcesz

> żeby wszybko wyschło daj więcej utwardzacza .

wiem smile.gif teraz spoczywa spobie spokojnie w temp ok 25stopni.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.