Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

UNO 1.4 wkręca się na obroty i gaśnie na zimnym silniku

Featured Replies

Napisano

No i znów problem, ale nie łudziłem się że ich nie będzie wink.gif

Dziś rano przy odpaleniu mojego Unolta miała miejsce dziwna sytuacja. A mianowicie zaraz po odpalaniu silnik wszedł na wyższe niż powinien coś około 2500-3000 tys i przełączył na gaz. Na gazie chodził normalnie tak jak powinien na benzynie. Wysiadłem z auta i zabrałem się za odśnieżanie. Po odśnieżeniu przedniej szyby, zabrałem się za tylną, już miałem przejść do szyb pasażerów. Kiedy silnik zaczął się dławić i zgasł... Nigdy wcześniej nic takiego się nie zdarzyło a przecież były mrozy po -15 i spokojnie odpalał na benzynie i chodził zarówno na benzynie jak i po przełączeniu na gazie. Następnie żeby odpalić go z powrotem musiałem trzymać nogę na gazie. Później gdy usiłowałem jechać wszystko było ok dopóki trzymałem nogę na gazie. Gdy podjeżdżałem do świateł i obroty malały silnik gasł. Problem się skończył po około 3km kiedy silnik się trochę nagrzał. Dotarłem do pracy, nawet stojąc na pół sprzęgle na górce silnik nie tracił obrotów i nie gasł( jechałem na gazie). Po pracy wsiadłem i odpaliłem samochód obroty wzrosły znów do 2500-3000tys i załączyło się LPG. Po zjechaniu z górki (tej pod którą wjeżdżałem rano) obroty spadły i silnik się wyłączył. I tak parę razy ( znów musiałem trzymać nogę na gazie przy odpalaniu i przy zatrzymywaniu się), do czasu aż silnik się nie rozgrzał.

No więc panowie ratunku w czym problem ? spineyes.gif

Dodam że ostatni wzrosło spalanie LPG z 10,5-12l w mieście do 15l( ale to tylko przy jednym tankowaniu tyle spalił).

Wcześniej przy dużych morzach miałem iny problem, samochód po przejechaniu 10 km i zaparkowaniu samochodu na parkingu podziemnym w centrum handlowym po powrocie z 2 godzinnych zakupów nie chciał odpalać. Ale zmiana akumulatora pomogła.

Napisano

Ja miałem dokładnie to samo, po wymianie kopułki, palca i przewodów problem ustał...

Napisano
  • Autor

Przepraszam jestem laikiem kompletnym, że co takiego wymieniłeś ? Czy laik taki jak ja sam to wymieni jeżeli tak co mi potrzebne ?

Napisano

> Przepraszam jestem laikiem kompletnym, że co takiego wymieniłeś ? Czy

> laik taki jak ja sam to wymieni jeżeli tak co mi potrzebne ?

Potrzebna Ci jest kopułka aparatu zapłonowego, palec rozdzielacza zapłonu oraz kable wysokiego napięcia (czyli te co idą z kopułki do świec) Jak ściągniesz kopułkę będziesz miał tam tak boniek wyglądający jak mały młoteczek ( nie wiem jak to nazwać) i to jest właśnie palec. Pamiętaj aby przewody założyć na kopułke w te same miejsca co stare bo jak pomylisz kolejność to może Ci nie odpalić. A jak nie chcesz sie do tego zabierać to jedź do mechanika lub poproś kogoś kto się zna troche na tym.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.