Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Małe podsumowanko

Featured Replies

Napisano

Pewnego dnia zrobiło sie tak:

http://forum.autokacik.pl/files/282101385-przebieg.jpg

A w związku z powyższym byłem zmuszony udać się na przegląd serwisowy do ASO coby fordzisko nadal śmigało i gwarancje miało.

No jak w poprzednim samochodzie za przeglą płaciłem w granicach 1000 PLN (z częściami), to tu zapłaciłem połowe tego, co mnie mocno nawet ucieszyło..., co prawda w tej kwocie znalazły sie tylko filtry i olej, oraz diagnostyka, no ale zawsze......, co ciekawe przebieg jak powyżej i mi klocków ani z tyłu ani z przodu wymieniać nie chcieli (80% sprawności przód, 70% tył), klocki od nowości (kurcze w skodzie po 10 kkm już świszczało i piszczało niemiłosiernie...).

Podsumowując realne koszty utrzymania samochodu to oprócz ubezpieczenia i wachy koszt tego przeglądu. Samochód mam od sierpnia 2008, jak go brałem miał niecałe 18 kkm.

A pacjent to ford mondeo 2.0 w benzynie....

post-42479-14352500705349_thumb.jpg

Napisano

no i nadejdzie taki czas kiedy cię to zacznie przerażać - mi stukło 60kkm i patrzę co tu trzebaby zrobić - a oni znowu stara śpiewka - olej i filtr oleju...

A co z filtrem paliwa, zaworami, innymi popierdółkami... nawet pasek klinowy po 150kkm. nosz kurza twarz nudne to auto jak diabli zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> no i nadejdzie taki czas kiedy cię to zacznie przerażać - mi stukło

> 60kkm i patrzę co tu trzebaby zrobić - a oni znowu stara śpiewka

> - olej i filtr oleju...

> A co z filtrem paliwa, zaworami, innymi popierdółkami... nawet pasek

> klinowy po 150kkm. nosz kurza twarz nudne to auto jak diabli

No właśnie wszystko jakoś tam się trzyma..., nawet paska rozrządu se nie będe mógł wymienić po 80 tys., noż nuda ziew.gif

i oby nudno było dalej, filtr paliwa po 60 kkm... chyba hmm.gif, bo mechaniory stwierdziły że przy obecnym tempie zużycia klocków to nowe wejdą po przy 80 kkm...

Napisano

> No właśnie wszystko jakoś tam się trzyma..., nawet paska rozrządu se

> nie będe mógł wymienić po 80 tys., noż nuda

> i oby nudno było dalej, filtr paliwa po 60 kkm... chyba , bo

> mechaniory stwierdziły że przy obecnym tempie zużycia klocków to

> nowe wejdą po przy 80 kkm...

Ja też przy moim tempie jeżdżenia za jakieś trzy miesiące będę się meldował na przegląd po 40 kkm. Póki co, nie mam żadnych zastrzeżeń do pracy jakiegokolwiek elementu, więc podejrzewam że tak jak w ubiegłym roku całość ograniczy się do wymiany oleju, filtrów. No i płyn hamulcowy teraz zdaje się wymienić trza będzie. Całość imprezy powinna się według mojej wiedzy zamknąć w 550 zł (olej Motorcrafta i filtry przywożę swoje) zlosnik.gif

Napisano

Całość imprezy powinna się według mojej wiedzy zamknąć w

> 550 zł (olej Motorcrafta i filtry przywożę swoje)

taaa - standart przegląd czyli olej, filtr oleju + wymiana płynu i klocków - kolo 1200 mi powiedzieli zlosnik.gif

Napisano

> Całość imprezy powinna się według mojej wiedzy zamknąć w

> taaa - standart przegląd czyli olej, filtr oleju + wymiana płynu i

> klocków - kolo 1200 mi powiedzieli

Taa, tylko spytaj ile sobie życzą za same klocki plus wymianę. zlosnik.gif Ja tam zawsze klocki i tarcze wymieniam sam. Korzystam z oryginalnych elementów więc "prawie jak ASO" ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.