Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dziwne hamowanie co myslicie??

Featured Replies

Napisano

Witam moje uno jest jedynym uniakiem ktorym mialem okazje jezdić, wiec nie mam punktu odniesienia. Chodzi o to, ze jadąc autem mam wrażenie jakby cos je hamowało z poczatku bylem przekonany ze to zapieczone hamulce przednie/tylne po sprawdzeniu rozebraniu, wszystko elegancko nawet sie nie robią ciepłe, samochod na luzie stacza sie nawet z najmniejszego wzniesienia. Od niedawna nie wiem czy ma to cos wspolnego z poprzednim problemem, pedał sprzegła zrobił sie taki "miekki" nie ma takiego wyraznego momentu odpuszczenia, moze skrzynia/sprzeglo siada, olej w skrzyni wymieniony jakies 1kkm temu.

Napisano

moze jednak hamulce tylko jak u mnie zle odbijaja, jest chwila ze ciezko idzie a po przejechaniu paru dziur juz jest normalnie

Napisano

ja mialem cos podobnego dwa razy. Pierwszy raz jak mi zaczol przyhamowywac uniak to sie okazalo ze katalizator byl zapchany i sie dusil samochod powoli az zdech (to go wyciolem i od razu ladniej lata), a drugi raz to z hamulcami - poprostu nie zawsze odbijaly szczególnie przednie - poszly do wymiany. Od tej pory narazie wsio OK (odpukać sciana.gif) smile.gif

Napisano

to tylko mogą byc hamulce- z tyłu samoregulatory moga lekko przycierać ( nie odbijaja zawsze ) , a zprzodu zacisk może przycinac się ,

tylko dlaczego się nie grzeja :shock

Napisano

> ciach- z tyłu samoregulatory moga lekko

> przycierać ( nie odbijaja zawsze )ciach

wiesz o czym piszesz?

samoregulatory jak odbijają to znaczy że się zje...

one w miarę ścierania się okładziny na szczęce powinny przysuwać ją do bębna... żeby zawsze był zachowany stały odstęp...

Napisano

kolega przeciez pisal ze autko sie stacza z nawet malych gorek to raczej to nie hamulce, szukalbym czegos innego.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.