Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kilka pytań o...

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich

Mam kilka pytań odnośnie CarAudio

Otóż zacznijmy od tego iż jestem na zakupie radia radyjko wybrane alpine model CDE-9872R.

Przejdźmy do rzeczy otóż mam głośniczki tejże właśnie firmy 6/9 w tylnej półce oraz 16,5 w drzwiach i tutaj nasuwa się pytanie chciałbym dokupić do tego zestawu wysokotonowe głosniczki co polecicie?? kupić głóosniczki znowu z alpine z tym że bez zwrotnicy o

TAKIE: http://www.allegro.pl/item588897508_alpine_sps_1005_tweeter_sklep_w_wa_okazja.html

czy może te one są już ze zwrotnicą : http://www.allegro.pl/item585469263_hertz_dt_16_tweetery_zwrotnice_sklep_bydgoszcz_fv.html

Co te zwrotnice wogóle dają

????

nastepne pytanie nr2

W głosnikach z tylu tych 6/9 urwało mi się mocowanie (ten taki cypelek co wystaje) do wpięcia kabla wie ktoś może co z tym zrobic?

pyt nr.3

Zna ktoś może jakiś zakład albo kogoś kto zajmuje się montowaniem CA na śląsku bo chciałbym żeby to było profesjonalnie zrobione?

Dziękuje bardzo za uwagę i liczę na jakieś podpowiedzi Pozdrawiam

Napisano

> Witam wszystkich

> Mam kilka pytań odnośnie CarAudio

> Otóż zacznijmy od tego iż jestem na zakupie radia radyjko wybrane

> alpine model CDE-9872R.

> Przejdźmy do rzeczy otóż mam głośniczki tejże właśnie firmy 6/9 w

> tylnej półce oraz 16,5 w drzwiach i tutaj nasuwa się pytanie

> chciałbym dokupić do tego zestawu wysokotonowe głosniczki co

> polecicie??

nasuwa się pytanie, czy masz głośniki szerokopasmowe, czy koaksjane, z tweeterem... bo dołączenie dodatkowego tweetera do koaksjalnych nie będzie należało do najszczęśliwszych pomysłów...

kupić głóosniczki znowu z alpine z tym że bez

> zwrotnicy o

> TAKIE:

> http://www.allegro.pl/item588897508_alpine_sps_1005_tweeter_sklep_w_wa_okazja.html

przy tej klasie sprzętu to trudno mówić o jakiejkolwiek zwrotnicy. założysz do nich kondensator (jaki zapewne byłby w zestawie fabrycznym)

> czy może te one są już ze zwrotnicą :

> http://www.allegro.pl/item585469263_hertz_dt_16_tweetery_zwrotnice_sklep_bydgoszcz_fv.html

nie polecam tych tweeterów, mają bardzo ostry dźwięk... chociaż może ktoś jest miłośnikiem takich żyletek wink.gif

> Co te zwrotnice wogóle dają

> ????

odcinają pasmo, którym tweeter grać nie może ze względu na możliwość uszkodzenia głosnika.

tweeter zależnie od konstrukcji może grać powiedzmy od 3kHz. podłączenie do niego 300Hz spowoduje uszkodzenie.

Napisano
  • Autor

> nasuwa się pytanie, czy masz głośniki szerokopasmowe, czy koaksjane,

> z tweeterem... bo dołączenie dodatkowego tweetera do

> koaksjalnych nie będzie należało do najszczęśliwszych

> pomysłów...

Je jeśli chodzi o te głośniki z przodu to są identyczne jak tutaj w tym linku http://www.allegro.pl/item583117041_alpine_sxe_1750s_1750_max_280w_165mm_gwar24m.html

z tym ze wlaśnie nie mam tweeterów czyli lepiej wziąć te alpine bo hertzy to hardcore?

Dziekuje bardzo za odpowiedzi na moje pytanka

Napisano

> Zna ktoś może jakiś zakład albo kogoś kto zajmuje się montowaniem CA

> na śląsku bo chciałbym żeby to było profesjonalnie zrobione?

Znam biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> Znam

Robią dobrze? Ile by mniej więcej kosztowało takie podpięcie?

No to chyba będe się musiał do Ciebie uśmiechnąć zeby.GIF

Napisano

> Robią dobrze? Ile by mniej więcej kosztowało takie podpięcie?

> No to chyba będe się musiał do Ciebie uśmiechnąć

Elektryke cała mogę Ci ja zrobić... Żadna filozofia dla mnie a miałem juz dość troche klientów... Chyba ze naprawd zależy Ci na jakiejść firmie to Megawatt w Hałcnowie

Napisano
  • Autor

> Elektryke cała mogę Ci ja zrobić... Żadna filozofia dla mnie a

> miałem juz dość troche klientów... Chyba ze naprawd zależy Ci na

> jakiejść firmie to Megawatt w Hałcnowie

Wiem że ogarniasz temat i byłbym bardzo zadowolony i wdzięczny za pomoc a i przy okazji się troche pod ucze także jak najbardziej jestem ZA smile.gif

Napisano
Określ się jaką kwotę możesz przeznaczyć...
Napisano

spójrz na cene i odpowiedz sobie sam.. miałem coś podobnego na pczątku owszem grało dośc przyjemnie najpewno lepiej od najniższej serii alpine ale brakowało mu dynamiki i po przesiadce na serie CDA nie ma nawet co porównywać, dozbieraj troche kasy i kup używke czegoś z wyższej pólki a będziesz miał coś do zabudowy na przyłośći dużą satysfakcję jeśli cenisz choć trochę jakość dzwięku..

Napisano
  • Autor

No kasiorka którą mogę przeznaczyćnie jest jakaś ogromna tak myślę do 250zl żeby było to mówicie lepiej jakiejś alpinki szukać?

Napisano

zależy czego oczekujesz i co planujesz ale.. jeśli choć troche interesuje Cie jakaś tam jakość a nie cykanie to dozbieraj chociaż ze 200zł i wtedy w kwocie 450zł można sie już pokusić o jakiegoś lepszego kenwooda lub coś z CDA, jakiś czas temu sprzedałem alpine CDA 7894rb za 450zł także jest szansa już coś z tej serii wyrwać.

Napisano
  • Autor

Moje oczekiwania nie są jakieś wygórowane wiem że za tą cenę nie kupie jakiegoś super sprzętu. Chciałbym żeby po prostu miłe to było dla ucha. Nie zamierzam też w najbliższej przyszłości rozbudowywać audio. Po prostu niech to przyzwoicie gra smile.gif

Napisano

to tak jak kolega wyżej napisał... Za ta kase raczej nic przyzwoitego nie kupisz frown.gif

Napisano

> a co powiedzie ogolnie o KENWOODZIE??

ogólnie bardzo dobry sprzęt ok.gif

mam, używam już chyba 4 czy 5 model i sobie chwalę waytogo.gif

ale nie mówię tu o tych nowych najtańszych mp3.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.