Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jedzie gaśnie jedzie gaśnie i tak naprzemian

Featured Replies

Napisano

jak w temacie cośrozłącza mu zapłon ale na ułamek sek. potem załącza iaznowu- taka czkawka jakby trwa średni ok. minuty do dwóch najczęściej prawie zawsze się zaczyna po przejechaniu jakiegoś zakrętu ale to co sprawdziłem doprowadziło mnie do następującego wniosku:

jak stoje na działce i tylko załącze zapłon i na butli od LPG otwiera się zawór tp tak po ok. 10-15 sek. sam się zamyka a po wyłączeniu i załączeniu załącza się ponownie na ten sam czas.

W książce wyczytałe że jest niby gdzieś pod kokpitem wewnątrz autka jakaś centralka czy coś wyłączającego zapłon po tym właśnie czasie. Sprawa dotyczy uniaczka 1.0 na gaźniku z LPG.

Napisano

Co do rozłączania zapłonu to może niech wypowiedzą się fachowcy ale ja też mam uniaka na gaźniku z LPG i to zamykanie zaworu jest normalne gość od gazu mi tłumaczył że po włączeniu zapłonu przez te właśnie 10-15s LPG jest podawane a jeśli nie uruchomi się silnika to się samo zamyka moim zdaniem to jest normalne ale oczywiście mogę się mylić bynajmniej u mnie tak jest ale nawet jeśli zawór się zamknie to normalnie można uruchomić silnik nawet jeśli nie wyłączymy i włączymy jeszcze raz zapłonu poprostu wydaje mi się że zadaniem tego ustrojstwa nie jest odłączenie zapłonu tylko zamknięcie dopływu gazu

Napisano

a masz ten sam problem na benzynie? jeśli tak to prawdopodobnie pada ci moduł ja w swoim czasie jak posiadałem uno miałem identyczny problem i okazało się że właśnie moduł zrobił <papa>

Napisano
  • Autor

> a masz ten sam problem na benzynie? jeśli tak to prawdopodobnie pada

> ci moduł ja w swoim czasie jak posiadałem uno miałem identyczny

> problem i okazało się że właśnie moduł zrobił

Tak na benzynie też. Też myślę że to moduł ale po pierwsze nowy kosztuje bagatela prawie 2 stuwy!

Po drugie nie wiem jak go zdemontować, podobnie jak nie umiem zdjąć palca rozdzielacza- ciągne a on trzyma i trzyma!!!

Teraz tak kupiłem jnową kopułkę bo w starej 2 styki zjechały się do zera a z nową jest jest jeszcze gorzej bo wali go non stop a na starej to nawet trochę przejedzie. Mógłbym podmienić moduł od swojego ale boję się że może się uszkodzić? czy nie?!

A czy ten moduł może pasuje od czegoś innego np. polonez itp.- może będzie tańszy. Ale powiem Ci że tak z 4 miesiące temu jak go kuopiłem to prawie wcale tego nie robił a dzisiaj jak ojciec jechał do pracy to odcinek 3 km jechał trochę ponad 3 godziny boje_sie.gif bo gasł co chwilę aale jak on zgaśnie to tak:

1) albo za cholere nie chce zapalić

2)albo łyknie na dotyk i odrazu zgaśnie

3)albo znowu odpali i jedzie nawet spory kawałek

I na koniec ostatnie pytanie jak pojadę do jakiegoś warsztatu to czy oni mogą to sprawdzić żeby w 100% powiedzieć że moduł jest padnięty.

Błagam widzę że masz już przykre ale zawsze jakieś doświadczenie z TYM MODUŁEM!!! i napisz mi proszę wszystko co wiesz na ten temat pad.gif

Napisano

zrób test mokrej szmaty... jak znowu stanie to mokra szmata na moduł żeby go ochłodzić... jeżeli zadział to na pewno on...

a poza tym to z ceną modułu to grubo przesadziłeś...

Napisano
  • Autor

> a poza tym to z ceną modułu to grubo przesadziłeś...

No przecież dzisiaj rano patrzyłem w e-katalogu FOTA za ok 185 zeta ale jeszcze się rozejże. Dzięki za info.

Napisano

na allegro są po ok 80 zł...

poza tym nie jestem pewny ale chyba kiedyś w sklepie słyszałem cenę ok 90 zł

Napisano
  • Autor

> na allegro są po ok 80 zł...

> poza tym nie jestem pewny ale chyba kiedyś w sklepie słyszałem cenę

> ok 90 zł

Też widziałem już na allegro

Dzięki ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.