Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[F] dziwne dzwieki z sufitu?

Featured Replies

Napisano

Witajcie. Mam bardzo dziwny problem. Od kilku tygodni nawet juz na lekkich wybojach cos mi stuka w miedzy dachem a podsufitka. Na poczatku myslalem ze to cos w drzwiach, ale teraz jestem na 99% pewny ze to z podsufitki. Podsufitka mniej wiecej na srodku na wysokosci siedzen przednich na dlugosci ok 50cm w strony tylnej szyby jest "oberwana". Wisi na oko z 5cm nizej niz przod. Nie jest to jakies strasznie duze opadniecie podsufitki poniewaz jest to na szerokosci tylko ok 30cm i praktycznie tego nie widac. Jezeli podczas jazdy przytrzymam/docisne reka podsufitke na wysokosci oparc przednich foteli stukanie ustepuje. Najgorsze jest to ze tylko ja to slysze, jak kogos innego poprosze o zlokalizowanie tego stukania to mowi ze jestem chory. Co prawda jest to bardzo ciche, ale da sie uslyszec co strasznie denerwuje. W zwiazku z tym mam do was moi drodzy pytanie. Czym to mzoe byc spowodowane? Czy faktycznie odrywajacy sie material od tej tektury w podsufitce mzoe wydawac taki dziwny dzwiek? Czy moze w dachu sa jakies przewody, zaczepy, kable ktore powoduja to stukanie? Rece mi opadaja bo mam sedana i nawet niechce myslec o wyciaganiu podsufitki przez drzwi :-(

Napisano

Możemy jedynie zgadywać.

Ja obstawiam, że odlepiło się wygłuszenie dachu. Bynajmniej tak było u mnie. Nie obserwowałem żadnych efektów dźwiękowych ale po odchyleniu podsufitki (podczas montażu półki z Vectry) zauważyłem odlepiony od dachu kawałek wygłuszenia. Opierał się na podsufitce.

Musisz odkręcić daszki, rączkę pasażera, wyciągnąć zaślepki od strony kierowcy. I zajrzeć od strony szyby co się tam znajduje.

Tak oto wygląda kawałek wygłuszenia, który odlepił się od dachu w moim aucie:

282198187-wygdach.JPG

post-79818-14352501212383_thumb.jpg

Napisano

O kurcze, ja jakiś czas temu zdejmowałem całą podsufitkę i niestety nie zauważyłem abym miał wygłuszenie dachu. Niestety polska produkcja. Czy może ktoś wie gdzie mógłbym zanabyć takie wygłuszenie w dobrym stanie, najfajniej nowe plus do tego chciałbym zakupić sobie wygłuszenie maski bo moja mata pod maską jest strasznie zniszczona i zdaje się śmierdzieć troszeczku jak złapie wilgoci.

Ps. Przepraszam że tak nie na temat, ale tak jakoś wyszło.

Napisano
  • Autor

Ja tez mam PL produkcje, ciekawe czy mam to wygluszenie czy nie. Jak bede zakladal schowek od V-B to sprawdze. A kolego powiedz mi masz sedana, hb, kombi? Jezeli sedana, to ktorymi drzwiami ja wyciagales?

Napisano

> Ja tez mam PL produkcje, ciekawe czy mam to wygluszenie czy nie. Jak

> bede zakladal schowek od V-B to sprawdze. A kolego powiedz mi

> masz sedana, hb, kombi? Jezeli sedana, to ktorymi drzwiami ja

> wyciagales?

Sedan. Wyjmowałem tylnymi drzwiami lekko ją uginając przy złożonym fotelu przednim przekątnym do drzwi tylnych którymi wyciągałem.

Może można sprawdzić jeszcze przez bagażnik.

Powodzonka i pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Czyli tak jak zielik napisal. Odkrecic daszki przeciwsloneczne, uchwyty wszystkie, lampke, listwy ze slupkow i to wszystko? Czy jeszcze sa jakies ukryte mocowania?

Napisano

No niema innych ukrytych mocowań.

• 3 tygodnie później...
Napisano

> Ja tez mam PL produkcje, ciekawe czy mam to wygluszenie czy nie. Jak

> bede zakladal schowek od V-B to sprawdze. A kolego powiedz mi

> masz sedana, hb, kombi? Jezeli sedana, to ktorymi drzwiami ja

> wyciagales?

I jak kolego założyłeś ten schowek od vectry B??

Posiadasz może te wygłuszenie dachu??

PZDR VEN

Napisano
  • Autor

> I jak kolego założyłeś ten schowek od vectry B??

> Posiadasz może te wygłuszenie dachu??

> PZDR VEN

KIlka dni temu dopiero zamowilem schowek z allegro ale jeszcze nie doszedl wiec sie nie dobieralem. Jezeli nie dojdzie do weekendu to prawdopodobnie bede zdejmowal podsufitke bo coraz wiecej puka i stuka.

Napisano

> KIlka dni temu dopiero zamowilem schowek z allegro ale jeszcze nie

> doszedl wiec sie nie dobieralem. Jezeli nie dojdzie do weekendu

> to prawdopodobnie bede zdejmowal podsufitke bo coraz wiecej puka

> i stuka.

No ok to czekam na info co do wyciszenia no i na foto jak wyszedł montaż półki.

PZDR VEN.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.