Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie do osób odpowietrzających nagrzewnicę.

Featured Replies

Napisano

Witam. Ostatnio z okazji tego że zrobiło się co nieco chłodniej zacząłem jeździć z włączonym ogrzewaniem. Auto kupiłem na początku lipca tego roku. No i dopadło mnie to co i innych użytkowników - zapowietrzona nagrzewnica. Przy dodawaniu gazu słychać jakby ktoś mi wlewał wodę do samochodu wiadrami zlosnik.gifdrink.gif

No i w ten łykend wink.gif przymierzam się do odpowietrzenia nagrzewnicy. Czy ewentualnie ktoś może mi podpowiedzieć ile płynu sobie przygotować. Czy literek na taką dolewkę wystarczy? Czy może trzeba go więcej. Ile w ogóle wchodzi płynu do całego układu chłodzenia. Płyn w zbiorniczku wyrównawczym zawsze jest blisko minimum. Poza tym czy mogę wymieszać płyn w takiej dolewce - na moje oko jest to zielone borygo albo petrygo.

No i drugie pytanie - mam samochód zalany olejem syntetycznym marki CASTROL TWS Motorsport 10W60. Kosztuje w hurcie ok. 65 PLN za litr. Nie pytajcie po co mi taki olej - mam do niego darmowy dostęp 893goodvibes.gifsmile.gifzlosnik.gif. Po przejechaniu 4 tkm auto spaliło mi ok.0,5 litra oleju. Czy to dużo jak na samochód z przebiegiem ok. 105 tkm. Czy jest to raczej normalne. Czy ewentualnie za ubytek oleju i jednocześnie zapowietrzenie układu chłodzenia może odpowiadać walnięta uszczelka pod głowicą? Powietrze może uciekać z kierunku cylindra do układu chłodzenia. Dodam jeszcze, że w oleju nie widać śladów płynu chłodniczego.

Pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.