Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szarpie na zimnym silniku przy staracie

Featured Replies

Napisano

z góry uprzedzam ze wiem ze to juz mogło byc ale nie potrafie sie doszukac identycznie podobnego objawu a wiec postanowiłem napisać na nowo cały temat...

Otoz tak, wstaje sobie radno ,schodze do samochodu, odpalam no i startuje... po chwyli jest albo duze szarpnięcie, albo tj. chciał zrobić żabkę, porpstu zachowuje sie tak jakbym dawał zamało gazu a za dużo sprzęgła popuszczał, pomyślałbym ze faktycznie tak robie, ale to sie dzieje codziennie rano po odpaleniu silnika, a gdy rusza np. na bardziej wcisnietym gazie i powoli spuszczam sprzęgło to tj nie szarpnął ale tez co nie teges...

Potem wyjezdzam na ulice i mam moment ze musze skrecic w lewo, po przejechaniu jakichś 1km i znow jest to samo... normalnie tak jakby mu brakło powietrza a potem dostał o wiele za duzo i strasznie szarpnie.

Potem dojedżam do pracy jest ok. Wychodze i bezproblemu startuje nie szarpiąc itd.

Zauwazylem ze zawsze to jest na calkowicie zimnym silniku po nocy, a w lato nie dzialo sie to, dopiero teraz zaczęło jak przychodza dosc zimne noce.

Co to moze byc? bo zaczyna mnie to juz denerwowac a ze idzie zima to niebardzo mi sie usmiecha cały czas startowac na dosc wysokich obrotach popuszczać sprzęgło, bo kiedyś je wkońcu spale.

filtr powietrza, oleju byłwymieniany w lutym, pasek rozrządu i klinowy w marcu, tankuje "pewne" paliwo i smiga normalnie, czego to by jeszcze mogła byc wina?

to sie dzieje tylko przy starcie na zimnym silniku, reszta biegów wchodzi bez problemu i jedzie dalej bez problemu.

Napisano

w moim przypadku na podobny problem pomogło czyszczenie i przejrzenie silniczka krokowego który odpowiada za wtrysk

problem zniknął jak ręką odjął

wcześniej wymieniłem też świece i filtr paliwa (był w tragicznym stanie)

Napisano
  • Autor

> w moim przypadku na podobny problem pomogło czyszczenie i przejrzenie

> silniczka krokowego który odpowiada za wtrysk

> problem zniknął jak ręką odjął

> wcześniej wymieniłem też świece i filtr paliwa (był w tragicznym

> stanie)

no to spróbuje tez sie tym pobawić, ostatnio gogaczek coś o tym pisała czy demontowała, takze sie poczuka smile.gif dzieki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.