Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gaz w omedze???

Featured Replies

Napisano

Witam

Pozdrowienia dla wszystkich tankujacych taniej hehe

Mam pytanko bo szukam autka i na pewno chcę mieć gaz

Czy silniki w oplu omedze powiedzmy od roku 95 dobrze znoszą gaz? Chodzi mi o 2,0 8v lub 16v (wolałbym 8v)

Dzięki z góry

Napisano

> Witam

> Pozdrowienia dla wszystkich tankujacych taniej hehe

> Mam pytanko bo szukam autka i na pewno chcę mieć gaz

> Czy silniki w oplu omedze powiedzmy od roku 95 dobrze znoszą gaz?

> Chodzi mi o 2,0 8v lub 16v (wolałbym 8v)

> Dzięki z góry

Gdzieś słyszałem, że różne wersje ECU w 2.0 16V, różnie "znosiły" II generacje, szczegółó nie znam. Z 2.0 8V żadnych problemów nie ma.

pozdro

Napisano

do omegi 16V należy założyć sekwencję, podobnie jak do 1.8, na II gen są problemy z wolnymi obrotami i potrafi strzelać, wariator wyprzedzenia zapłonu nie pomaga

Napisano

Witam!

Posiadam wlasnie Ome 2.0 16v i zamontowana mam instalke II generacji Landi Renzo. Montowana byla w maju tego roku i od maja zrobilem juz na niej jakies 8kkm i "odpukac"bez zadnych przygod. Kiedy bylem na etapie przygotowywania sie do montazu orientowalem sie w kwestii jaka instalacje zalozyc. Rozterki mialem wlasnie miedzy II a IV generacja. Z tego co sie dowiedzialem i mysle,ze moge potwierdzic to najwazniejsze, poza wybraniem dobergo zakladu, jest pilnowanie terminowej wymiany swiec oraz przewodow WN. Instalacje te sa na to wrazliwe,a jak beda w idealnym stanie to nie powinny pojawiac sie zadne wystrzaly. U mnie na razie nic nie strzelilo.

II kwestia to kolektor ssacy. Jesli masz z tworzywa to jest wieksze moze zostac uszkodzony w razie wystrzalu(by zmniejszyc to ryzyko montuje sie przy II generacji tzw. gwizdki,czyli klapki antywybuchowe). Jesli masz metalowy kolektor to nie powinno byc problemu. Ja wlasnie mam metalowy i zamontowane gwizdki.

I wedlug mnie i osob,ktorych sie pytalem, aby miec pewnosc dobrego dzialania musisz pamietac jak juz wspomnialem o swiecach,przewodach WN i terminowych wizytach na przegladach,a wtedy wszystko powinno dzialac jak ta lala. Niedawno spotkalem sie jeszcze z takim twierdzeniem,ze przy zimnym silniku nalezy ostrozniej deptac na gaz przy niskich obrotach i wyzszym biegu-ponoc wtdy moze wystrzelic. Nie wiem czy to prawda,ale nie bede probwac:D

Jakbys mial jakies pytania pisz na priva.

Pozdrawiam

Prezes

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.