Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z silnikiem X18XE1

Featured Replies

Napisano

Witam. Podczas jazdy w korku zaświecił sie check. Silnik zaczal nierowno pracowac i zrobil sie slaby. Po zjechaniu na poboczu i wylaczeniu zaplonu wszystko wrocilo do normy. Problem pojawil sie znowu za okolo godzine, ale samochod juz skonczyl trase wiec mi to nie przeszkadzalo smile.gif Po okolo 4 godzinach wlaczylem silnik i bylo oki, ale po przejechaniu okolo 20 km znowu ten sam problem. I check juz nie chcial zgasnac. Wrocilem nim w takim stanie. Samochod stal cala noc i odpalil bez problemu i bledu, ale za jakis czas problem wrocil... Check juz nie gasnie, chyba ze dluzej bedzie stal.I tak wkolo... Jak dluzej stoi jest oki przez jakis czas i pozniej zapala check. silnik nierowno pracuje i slaby. Po podlaczeniu komputera wyszedl blad cewka. Wiec przyczyna znana. Zakupilem nowa cewke, zalozylem i dalej to samo. Identyczne objawy. Wtyczka do cewki czysta. Nie mam pojecia co dalej, mechanik rowniez. Sprawdza wtyczki do modulu i mowi ze wszystko oki. Moze mial ktos podobny problem, albo jakies pomysly? Co mozna jeszcze brac pod uwage?

Napisano

Jesli juz chcesz pomocy to podaj numer bledu.

Nie zawsze dany blad od razu wskazuje usterke danego elementu.

Napisano
  • Autor

Na tym komputerze pisalo Cewka 4. Nie pokazywal numeru bledu.

Napisano

Witam, dwa lata temu miałem podobny problem - objawy te same, po pierwszej wizycie w serwisie stwierdzono padnięty przepływomierz - wymieniłem i nic. Druga wizyta, sonda lambda - wymieniłem i nic, trzecia wizyta, trzeci wtryskiwacz - nie wytrzymałem i sam zamieniłem 3 wtryskiwacz z 1, po diagnozie nadal twierdzili, że to trzeci wtryskiwacz. Podziękowałem "pięknie" w serwisie za wprowadzenie w bezsensowne koszty (ok.1,5tys.) Pojechałem do mechanika zajmującego się elektryką, który prowadzi serwis Bosha, po dniu stwierdził, że winny wszystkiemu był sterownik, w środku było zerwanych kilka lutów wielkości włosa. Na moją odpowiedzialność wysłał go do naprawy gdzieś do lub pod Warszawę. Po nieudanej naprawie sterownik padł na amen. Zaczęły się moje poszukiwania używanego z pestkami do immo, który jest zawarty w nim. Przez dwa miesiące przetrząnołem cała Polskę i pół Europy zachodniej z niepowodzeniem. Dwa lata temu w ogóle było ciężko z częściami do tego silnika, przeważnie tylko serwis za dwa razy tyle. Pozostało mi zamówić nowy sterownik w serwise z montażem i programowaniem. To jest mój przypadek, nie twierdzę, że masz to samo, ale może zacząć od sprawdzenia sterownika. Jeśli jest uszkodzony może pokazywać różne błędy, które wpędzają w koszty, a na dzień dzisiejszy są dostępne używki w przyzwoitej cenie, na które też trzeba uważać - jeżeli będzie już naprawiany, nie warto, długo nie podziała. Pozdro. 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.