Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pilne !!! Gaśnie po odpaleniu DTi 2.0

Featured Replies

Napisano

Tak jak w temacie. Dzisiaj raniutko w garażu zafirka odpaliła jak zwykle od strzała i.........za kilkanaście sekund silnik zgasl. Pochełtałem go dłużej i odpalił i w droge. Nic nie gasł. Pracował OK. Postał dokładnie chyba 6 do 7 godzinek i znów to samo. Zapala ładnie od strzała , obroty elegancko około 800 i .znowu gaśnie. Powtórne odpalenie po sporym chełtaniu. Na co popatrzeć? Przy zgaszonym silniku słychać jakiś syk w okolicy filtra paliwa, ale żadnych wycieków ropki. Wydaje mi się, że jakby była tam na wężach nieszczelność to powinna i pokazać się chciaż kropelka ropki. Nie ma nic, suchutko. Jadę dzisiaj w nocy w trasę. Autko musi ładnie palić i chodzić. Proszę o posty !!! Dzięki z góry.

Napisano

Moze uklad paliwowy sie zapowietrza ???

Postaw auto na wzniesieniu, tylem ku gorze i sprawdz czy sie poprawi

Napisano
  • Autor

> Moze uklad paliwowy sie zapowietrza ???

> Postaw auto na wzniesieniu, tylem ku gorze i sprawdz czy sie poprawi

Niemam górki w pobliżu. Narazie zatankuje na full. W tm momencie mam pół zbiornika

Napisano

> Niemam górki w pobliżu. Narazie zatankuje na full. W tm momencie mam

> pół zbiornika

Myślę, że ilość paliwa w zbiorniku jest bez znaczenia. A takie kręcenie silnika który nie chce się uruchomić może skończyć się regeneracją pompy wtryskowej VP44. Do poczytania na forum VKP

Napisano

> Myślę, że ilość paliwa w zbiorniku jest bez znaczenia.

napewno nie ma znaczenia bo zapowietrzanie sie nastepuje od filtra do pompy wiec ile bedzie w baku to jest mało wazne.

Poprostu trzeba szukac nieszczelnosci na polaczeniach wezy, moze filtr był wymieniany itd...

Napisano
  • Autor

> napewno nie ma znaczenia bo zapowietrzanie sie nastepuje od filtra do

> pompy wiec ile bedzie w baku to jest mało wazne.

> Poprostu trzeba szukac nieszczelnosci na polaczeniach wezy, moze

> filtr był wymieniany itd...

znalazłem nieszczelność ! Jest na tym wężyku, który wchodzi taki metalowy kruciec do puszki z filtrem. Wyciągnąłem toto, wytarłem szmatka, włożyłem zpowrotem i.narazie nic nie syczy, może pojade w nocy? zobaczymy. Ale tak co dalej? Idzie kupić np. tą plastikową czapkę filtra paliwa? Czy trzeba całą obudowę zamówić w oplu? Prosze o posty

Dziekuje

Napisano

Z tego co kojarze, to jak kumplowi z klubu pękła zakrętka obudowy filtra paliwa, to trzeba było całą obudowę kupować. Coś koło 300zł chyba zapłacił crazy.gif Ale to było ponad 3 lata temu, więc do tego czasu ceny może się zmieniły i może samą pokrywę również idzie dostać. hmm.gif

Napisano

> Idzie kupić np. tą

> plastikową czapkę filtra paliwa? Czy trzeba całą obudowę zamówić

> w oplu? Prosze o posty

> Dziekuje

wrzuć jakąś fotkę gdzie ta nieszczelność miałeś...

Napisano

Witam A mocno masz dokręnconA obudowę . Należy dokręcić jak pamietam momentem 8 Nm, czyli tylko tylko z umiarem . Pzdr

Napisano
  • Autor

zamówiłem w ASO pokrywę filtra paliwa /185 zl/ Ma być jutro. Póki co to traskę objechałem bezproblemów. Mimo to, że przestało syczeć na tym wężyku to i tak muszę go palić na dwa razy. Gdzieś jednak schodzi to paliwko, ale którędy? Wiem że są jakieś zawory zwrotne? Może ktoś cos podpowie?

Napisano

Zaworek zapobiegający cofaniu paliwa jest w pompie. Jak zaczyna puszczać, to ludzie montują na przewodach paliwa dodatkowe zaworki.

Napisano
  • Autor

> jest.jest..jest............. faktycznie, puścił oring na szybkozłączce na pokrywie filtra paliwa......może być........oby tylko takie awarie raz na dwa lata w sumie za 250 złotych /185 pokrywa, filtr paliwa 30 zeta i wymiana u mechaniora 30 zeta/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.