Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Meriva 04r. Wachające sie obroty

Featured Replies

Napisano

Witam!

Jak widac z kilku moich ostatnich postów przymierzam sie do zmiany samochodu. Wybór padł znów na opla, ale bez konkretnego modelu.Trafia sie fajna Meriva z 2004r ale jest jeden mały problem(chyba mały).Jak sie rozgrzeje obroty zaczynają się wahać od 500 do 800.Czym to może być spowodowane, czy naprawa będzie kosztowna?

Aha- Meriva z 2004r z silnikiem 1.7CDTI. Jeśli naprawa nie byłaby kosztowna to chyba bym sie zdecydował, niestety z dieslami nie mam żadnego doświadczenia, i tutaj licze na Wasza pomoc.

Zapomniałem- opelek ma nalatane 90tys. i jest to przebieg na 90% pewny.

Napisano
  • Autor

Czyli jesli to ten zawór to naprawa jest do przeżycia jesli chodzi o koszty. Czy mogło pójść cos innego(bardziej kosztownego)?????

Napisano

Podjedz gdzieś i podłącz po TECHa jeśli są jakieś błędy to mogą powiedzieć więcej

Napisano
  • Autor
mad.gifNajgorsze jest to, że samochód jest jeszcze zagranicą i takiej możliwości nie ma, niestety.Sam nie wiem czy brać ,czy nie oslabiony.gif
Napisano

Sam nie wiem czy brać ,czy nie

Na to pytanie to musisz odpowiedzieć sobie sam, trudno jest podjąć decyzje bez przejechania się samochodem a tym bardziej jego obejrzenia wiem coś o tym, bo swoją Merive kupiłem tylko ją oglądając, bo przejechać się nie można było ze względów technicznych, jeśli auto jest w dobrym stanie i nie ma innych defektów oprócz falujących obrotów no i oczywiście cena jest atrakcyjna to może warto ją, wźąść ale zaznaczam decyzja jest twoja, mogę tylko dodać, że Meriva we wszystkich rankingach niezawodności wypada najlepiej ze wszystkich modeli Opla, tu masz klika testów z Auto Światu między innymi Merivy

http://opel.dixi-car.pl/opel-testy.htm

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.