Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[Mk1] długość przewodów hamulcowych

Featured Replies

Napisano

Jaka jest długość przewodów hamulcowych od pompy do korektora dla lewej i prawej strony?

Pytam, bo dzisiaj chciałem wymienić lewy korektor z tyłu, a jak zobaczyłem przewody, to mi sie posypały w rękach angryfire.gif i chcę wymienić na miedziane.

Napisano

ty mnie nie strasz bo też mam korektor do wymiany frown.gif

Napisano
  • Autor

> ty mnie nie strasz bo też mam korektor do wymiany

ja Cię nie straszę, ale przygotuj sie na wymianę przewodów - od razu jedna robota i hamulce zaczną działać jak trzeba

wink.gif

Napisano

> Jaka jest długość przewodów hamulcowych od pompy do korektora dla

> lewej i prawej strony?

> Pytam, bo dzisiaj chciałem wymienić lewy korektor z tyłu, a jak

> zobaczyłem przewody, to mi sie posypały w rękach i chcę

> wymienić na miedziane.

Wymienialem jesienia zeszlego roku i jedno co mi utkwilo w pamieci, to to ze od pompy do prawego kola, przewod jest w dwoch kawalkach. Tylko za zadne skarby nie moge sobie przypomniec gdzie sie lacza... W wersji z ABS, do montazu drugiej czesci przewodu oryginalnego nalezalo bak odkrecic... Z Miedzianymi chyba nie trzeba takiej rzeźby, prawda?

...faktycznie - wymiana obu samoregulatorow zewnetrznych polepszyla charakterystyke hamowania o ok. 25% !

Jak Ci to coś pomoze to mogę pomierzyć ten pierwszy odcinek od pompy (nie wymienilem go i mi lezakuje w garazu), - tylko nie wiem czy cos Ci to pomoze (wersja z ABS).

Napisano
  • Autor

Juz załatwione, dzisiaj zrobiłem pomiar na rolkach - wyszło ok.gif

W wersji mojej (bez ABS) :

-lewy przewód od pompy do korektora ma 340 cm

-przewód prawy ma 360 cm

Zdziwiło mnie to co napisałeś, obydwa miałem w jednym kawałku, nigdzie się nie łączyły. Obydwa idą nad zbiornikiem paliwa (opuszczałem zbiornik frown.gif)

Robota w sumie prosta, ale czasochłonna - najbardziej jestem zadowolony, że to już za mną, a z oryginalnych przewodów hamulcowych został mi juz tylko jeden - od pompy do prawego przedniego koła, ale w tamtym roku wymieniłem giętkie przewody. Tak więc mogę jeździć dalej kropkiem zlosnik.gif

Napisano

> Juz załatwione, dzisiaj zrobiłem pomiar na rolkach

claps.gif

> Zdziwiło mnie to co napisałeś, obydwa miałem w jednym kawałku,

> nigdzie się nie łączyły. Obydwa idą nad zbiornikiem paliwa

> (opuszczałem zbiornik )

Sprawdzalem w ePerze i nie myliłem się: przewody w wersji ABS są zlożone z dwóch kawałkow (przy okazji mają zupełnie inne samoregulatory). Ale o dziwo jest tez wersja bez ABS'u w ktorej przewody są dzielone.

W gruncie rzeczy, to ułatwia sprawę i obniża kosztu serwisowania, przy zastosowaniu oryginalnych przewodow (np. znana kampania serwisowa 4400).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.