Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakieś dziwne dzwięki przy skręcie w prawo

Featured Replies

Napisano

Był spokój, pojechałem na zbieżność (troche była przestawiona). 3 dni po dochodzą mnie jakieś dziwne dzwięki przy skręconych kołach w lewo. Tak jakby jakaś guma się obcierała o metal. Zakres prędkości nieistotny. Nie ma znaczenia czy dziura czy nie.

Jak koła na prosto albo w prawo skręcone to cisza absolutna.

Zdjąłem koło, zajrzałem tu i tam i niby wszystko wygląda ok. Czyli widocznych gołym okiem uszkodzeń brak. Założyłem koło, skręciłem trochę w lewo, kolega bujał mi buda a ja nasłuchiwałem ale nic nie wywnioskowałem. Bez kanału ciężko ucho przyłożyć do wahacza zeby.GIF

Jak myślicie co wydaje takie dzwięki ?

Jak ustawiałem zbieżność to mechanik stwierdził mały luz na sworzniu wahacza, ale kazał jeszcze pojeździć. Dodatkowo poci mi się półośka długa (prawa) Mało ale jednak odrobinę zapocone jest. Dobrze, że giełda w górę, będą fundusze na ewentualne naprawy zlosnik.gif

Napisano

hej,

nie wiem czy ci pomogę ale u mnie w MW 1.9 multijet występował taki dziwny dźwięk przy skręcaniu w prawo. Przysporzyłem tym trochę kłopotu mechanikowi w GANINEX'ie (gliwice) ale doszedł do tego.

FIAT po przejściu z JTD na Multijet'a - koniec 2005 - wprowadził jakiś fragment przewodu paliwowego z plastiku. Po wymianie na plastikowo-gumowy problem zniknął i mam z tym spokój od 70 000 km. Może to jest przyczyną twoich kłopotów.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

qzwa. Napisałem w temacie w prawo a w tekscie w lewo hehe.gif

Ma być lewo tu i tam !

Napisano

mnie ostatnio* darla oslona tarczy hamulcowej - taka cienka blacha - o tarcze. Objaw tylko i wylacznie na max skrecie w lewo , predkosci "manewrowe" ( przy zawracaniu) .Darlo prawy przod. Chlopaki sie rozpisali ze to nie takie hop bo moze luz na lozysku...ale tfu tfu.. poki co jest ok a felerny odcinek z zawracaniem pokonuje 2x dziennie.

* ostatnio = pozna zima - oslona skrzywiona bryla lodu, wyprostowana kombinerkami palacz.gif

Napisano

W moim przypadku również był skręt w lewo, a winowajcą okazała się naderwana lewa osłona silnika, która przy skręcie dostawała podmuch powietrza i zaczynała uderzać o inne elementy.

Napisano
  • Autor

Winny się znalazł - wahacze do wymiany. Po wymianie absolutna cisza. Co ciekawe znikły mi drgania na jałowym oraz drgania lusterka wew. podczas jazdy. Cuda zlosnik.gif No ale 9 paczek poszło.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.