Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

po sąsiedzku pytanie o astre :) 1.6 16v i 1.4 16v

Featured Replies

Napisano

Witam,

przymierzam się do zakupu asterki z 2001 roku... po głowie chodzą mi silniki 1.4 16v i 1.6 16v..... czy bardzo odczuwalny jest wzrost dynamiki w 1.6 16v?

Astra pojdzie do gazownika... znoszą te silniczki lpg?

I może na koniec jakies rady... typowe usterki itp, na które mogłbym zwrocic uwage przy zakupie zeby.GIF

Z góry dzieki za odpowiedzi

Pozdrawiam

Tomek

Napisano

Ja jako miłośnik 8v polece ci 8v 1.6 w asterce II.

Wiem silnik nie za szybki,ale małe spalanie ,bezkolizyjność silnika ,dobre znoszenie gazu skłania sie ku niemu.

Napisano

Witam

Posiadam astrę z 2003 roku z silnikiem 1.4 16V, przy 70000km założyłem LPG i przejechałem do tego momentu 40000km na gazie, nie miałem żadnych większych problemów (no nie licząc że w warsztacie po 2 miesiącach użytkowania LPG na gwarancji wymienili mi całą instalacje na nową bo na tamtej autko samo przełączało się na benzynę bez żadnej przyczyny, ale to było ponad rok temu i do tej pory jest wszystko w porządku).

Spalanie LPG w moim autku to 8-8,5 litra w trasie i 9-9,5 w mieście (czasem w dużych korkach).

Według mnie silnik jak na to autko dosyć dynamiczny 90KM, do miasta idealny i w trasie też daje radę smile.gif

Wadą w moim przypadku jest to że w trasie jadąc z włączoną klimą gdy chce mocno przyspieszyć do wyprzedzania muszę ją wyłączyć (autko traci dużo mocy przez klimę),wydaje mi się że nie jest to problem wyłącznie mojego egzemplarza. Poprzednio miałem Omege B z większym silnikiem i włączonej klimy praktycznie nie odczuwałem.

Polecam i pozdrawiam.

Napisano

w posiadaniu mam asterkę 1,6 16v 101KM (z16xe), silniczek dostatecznie dynamiczny, przebieg 230tys km bez awarii, polecałbym jednak patrzeć za silnikiem gdzie katalizator/ kolektor nie sa zintegrowane np. x16xel (ok100KM?), napewno zaoszczędzi to trudności ($) z ewentalną wymianą jednego lub drugiego

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.