Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z aisanem gaśnie podczas jazdy po kilku km??

Featured Replies

Napisano

co może byc podczas jazdy potrafi zgasnaci nic nie pomaga dopiero poczekanie kilkanascie sekund i znowu odpala pozatym jak odkrece korek od baku strasznie syczy. nowe przewody cewka i wezyki w aisanie rano jak wlacze ssanie to pali jakby ssania nie bylo bardzo wolne obroty linka ok

Napisano

> co może byc podczas jazdy potrafi zgasnaci nic nie pomaga dopiero

> poczekanie kilkanascie sekund i znowu odpala pozatym jak odkrece

> korek od baku strasznie syczy. nowe przewody cewka i wezyki w

> aisanie rano jak wlacze ssanie to pali jakby ssania nie bylo

> bardzo wolne obroty linka ok

Objawy o których piszesz wskazują na to że wytwarza Ci się ciśnienie w baku, robi się ono na tyle duże że pompa paliwowa nie daje rady pompować paliwa i autko gaśnie. Miałem tak samo - gasł mi po 20 km. Prawdopodobnie winny jest zawór odpowietrzania i przewietrzania zbiornika paliwa. Zawór ten znajduje się na jednej z rurek przy wlewie. rada: albo wymieniasz na nowy albo (jak mi jeden z kolegów na AK radził zawór wywalić i zaślepić ale może się to wiązać z wyciekiem paliwa w przypadku dość ostrego wjechania w zakręt w większą ilością paliwa w zbiorniku.

Co do problemu ssania to zaglądnij pod maskę, wyciągnij ssanie i zobacz czy po wciśnięciu gazu przeskoczy ci taki mały hebelek koło mechanizmu ssania. Mnie osobiście przez zimę ten hebelek zardzewiał i nie działał i wtedy auto odpalało bez ssania. W razie dalszych pytań służę pomocą

P.S Ten zaworek(którego po prawdzie nie założyłem) kosztował mnie w ASO niecałe 40 PLN ale jak narazie problem się uspokoił.

Napisano
  • Autor

Wiec zrobilem tak zawor wywalilem zobaczymy jak bedzie co do\ssania niby wszystko przeskakuje ale ssania i tak niema nieweim jak te podcisnie niowe regulatory ale sie chyba nic nie wysuwa po zapaleniu

Napisano

> Wiec zrobilem tak zawor wywalilem zobaczymy jak bedzie co do\ssania

> niby wszystko przeskakuje ale ssania i tak niema nieweim jak te

> podcisnie niowe regulatory ale sie chyba nic nie wysuwa po

> zapaleniu

Co do regulatorów to nie wiem i nie będę Ci radził,możesz jedynie sprawdzić pojedynczy siłownik sterujący przepustnicą rozruchową(spróbuj ją podmienić -bo chyba tak będzie najlepiej). Możesz jeszcze spróbować odkręcić chwyt powietrza do gaźnika i zaciągnąć ssanie kliknąć pedałem gazu i zobaczyć czy przepustnica rozruchowa Ci się zamyka do końca.

Zakładam że wężyki masz całe i założone poprawne.

Przy czasie sprawdź tą przepustnice w razie czego będziemy myśleć dalej. Pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.