Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hamulce

Featured Replies

Napisano

Ostatnio z moimi hamulcami dzieją się cuda. Najpierw zaczęły się usztywniać. Działały jakby ze słabym wspomaganiem, aż pewnego pięknego dnia, żona jadąc do pracy zatrzymała się ... ale na środku skrzyżowania. Mechanior stwierdził: serwo. Okazało się że nie. W związku z tym zestaw naprawczy i, zrobione. Ale dalej nie działały jak należy. Po tygodniu zatrzymałem się na skrzyżowaniu, czekam, z nogą na pedale a tu czuję jak mi w dół ucieka do podłogi! Ou sziet frown.gif Ludzie, co jest grane? Idzie w dół powoli, nie od razu. A gwałtownie nacisnę, złapie. Więc?

Idę do roboty na pieszo, bezpieczniej passed_out.gif

Napisano

> Ostatnio z moimi hamulcami dzieją się cuda. Najpierw zaczęły się

> usztywniać. Działały jakby ze słabym wspomaganiem, aż pewnego

> pięknego dnia, żona jadąc do pracy zatrzymała się ... ale na

> środku skrzyżowania. Mechanior stwierdził: serwo. Okazało się że

> nie. W związku z tym zestaw naprawczy i, zrobione. Ale dalej nie

> działały jak należy. Po tygodniu zatrzymałem się na

> skrzyżowaniu, czekam, z nogą na pedale a tu czuję jak mi w dół

> ucieka do podłogi! Ou sziet Ludzie, co jest grane? Idzie w dół

> powoli, nie od razu. A gwałtownie nacisnę, złapie. Więc?

> Idę do roboty na pieszo, bezpieczniej

A po naprawie wymieniono płyn ham. i odpowietrzono?

Napisano

Witam

Ja mialem tak w innym aucie i okazalo sie ze w gumowym wezyku zrobil sie zadzior i blokowal plyn tzn przepuszczal tylko w jedna strone a nie odpuszczal i po kilku razach autko nie szlo ruszyc:). Jak po jakims czasie takiego zablokowania kol ci odpuszcza hamulec to mozliwe ze to te wnrzyki gumowe co dochodza do zaciskaczy.

Napisano

W sierpniu wracajac z wakacji na autostradzie przy 150 musialem przychamowac i okazalo sie ze hamulce łapia na 20%. Po zatrzymaniu pedal hamulca uciekl az do podlogi, zadnego oporu. Dym z tylniego koła i rozgrzana felga. Po tym jednorazowym incydencie jak reka odjal - dzialaja hamulce na 100% - musial nieodpuscic po zwolnieniu recznego i go przeszlifowalem z 50km. Tylko czemu nie dzialaly hamulce i wspomaganie hamowania confused.gif

Napisano
  • Autor

> A po naprawie wymieniono płyn ham. i odpowietrzono?

Odpowietrzyć to odpowietrzono ale plyn wymieniony nie byl. Wlasnie rozwazalem mozliwosc starego plynu - woda by sie z niego zrobila to moze i byl by taki efekt? Zagwozdka niezłą frown.gif

Napisano
  • Autor

taaaak no i wyjasniło się. Otóż przyczyną był przewód hamulcowy. Okazało się że pękł!!!! Sia kość, dobrze że nikt przy ostrej jeździe w zakręt 90st nie wchodził frown.gif Zrobione w każdym razie, auto jeździ

Napisano

Witam.

Radziłbym sprawdzić korektor siły hamowania. Miałem zatartą dźwignie i urwaną sprężynę. Objaw był taki, że hamowało ale słabiej i trzeba było mocniej pedał naciskać.

Napisano
  • Autor

Korektor .... co prawda mechanior swego czasu mówił że jest do wymiany, ale to nic palącego podobno było. Zdania na forum odnośnie korektora są podzielone. Ale fakt, faktem trzeba będzie i tym się zająć w przyszłości.

Napisano

> taaaak no i wyjasniło się. Otóż przyczyną był przewód hamulcowy.

> Okazało się że pękł!!!! Sia kość, dobrze że nikt przy ostrej

> jeździe w zakręt 90st nie wchodził Zrobione w każdym razie,

> auto jeździ

W Punto I jest to norma - każde tak ma wink.gif - ojciec chciał pompkę wymienić, sewo robić, ale w końcu posłuchał mnie, ze przewód gumowy się przetarł/rozwarstwił i jakręką odjął wink.gif

Napisano

> W Punto I jest to norma - każde tak ma - ojciec chciał pompkę

> wymienić, sewo robić, ale w końcu posłuchał mnie, ze przewód

> gumowy się przetarł/rozwarstwił i jakręką odjął

mi się hamulce blokowały w prawym przednim koloe przez pół roku i nie było mądrego wymieniłem wszystko co sie dało nawet w aso nie wiedzieli a kumpel rozpracował w 5 minut i okazało sie ze to pompa

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.