Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z równomierną pracą

Featured Replies

Napisano

Fiat UNO poj. 1.0 rocznik 1993 jeszcze na gaźniku, od 3 lat jeżdzę na LPG. Mój problem polega na tym że ponad rok temu samochód gdy było wilgotno źle palił i szarpał. Wymieniłem przewody wysokiego napięcia i świece, filtr powietrza, filtr gazu, kopułkę i palec i na około rok problem ustał. Niestety w następnym sezonie problem się powtórzył (po max. 15000km), ponownie wymieniłem przewody i świece (NGK) i tu problem znikł ale niestety nie na długo....obecnie na LPG gdy pada deszcz lub jest wilgotno autko źle odpala, to jest odpala i gaśnie lub nie gaśnie ale chodzi nie równo... po chwili chodzi lepiej ale szarpie, po jakimś tam czasie jest dobrze. Jak jadę potrafi od ostatnich problemów z równomierną pracą (szarpał podczas opadów deszczu)- (wymiana po raz drugi kopułki zapłonowej) strzelić sobie. Nie wiem co może być nie tak. pomóźcie.

Napisano

> Fiat UNO poj. 1.0 rocznik 1993 jeszcze na gaźniku, od 3 lat jeżdzę na

> LPG. Mój problem polega na tym że ponad rok temu samochód gdy

> było wilgotno źle palił i szarpał. Wymieniłem przewody wysokiego

> napięcia i świece, filtr powietrza, filtr gazu, kopułkę i palec

> i na około rok problem ustał. Niestety w następnym sezonie

> problem się powtórzył (po max. 15000km), ponownie wymieniłem

> przewody i świece (NGK) i tu problem znikł ale niestety nie na

> długo....obecnie na LPG gdy pada deszcz lub jest wilgotno autko

> źle odpala, to jest odpala i gaśnie lub nie gaśnie ale chodzi

> nie równo... po chwili chodzi lepiej ale szarpie, po jakimś tam

> czasie jest dobrze. Jak jadę potrafi od ostatnich problemów z

> równomierną pracą (szarpał podczas opadów deszczu)- (wymiana po

> raz drugi kopułki zapłonowej) strzelić sobie. Nie wiem co może

> być nie tak. pomóźcie.

sprobuj wieczorem jak jest ciemno otworzyc maske przy zapalonym silniku i sprawdz czy nie ma dyskoteki, mozna delikatnie rozpylic troche wody nad silnikiem (byle z glowa i nie za duzo) wtedy moze zlokalizujesz gdzie dostaje przebicia, a co do strzelania moze byc przestawiony zaplon

Napisano

Mam bardzo podobny problem i również nie wiem jak go usunąć 2 dni temu założyłem nowe przewody kopułkę i palec trochę wcześniej świece ale problemem jest że przy przebiegu 15 tys założyłem już 3 komplet bo wieczorem podnoszę maskę i jest extra dyskoteka najjaśniej w kopułce co jakiś czas auto zaczyna szarpać nawet gdy wilgotność powietrza jest mała i nie wiem gdzie szukać przyczyny przebicia?? masa sprawdzona i wyczyszczona. po wymianie przewodów szarpanie ustaje.

Napisano

Wydaje mi się, że szarpanie itp. wiaże się tu nawet nie tyle z zapłonem, co z instalacją lpg. Jeśli układ zapłonowy jest sprawny, to po 3 latach jazdy na lpg czas najwyższy na wymianę filtra gazu i filtra powietrza (gdyby tego nie zrobiono jeszcze!), oraz przyjrzenie się pracy reduktora gazowego. Na dzień dobry - spuszczenie syfu z komory gazowej reduktora (po nagrzaniu na max silnika i gorącym reduktorze), po odkręceniu wkręta wyczystkowego na dole reduktora. A niedługo można mysleć o wymianie membran w reduktorze, szczególnie jeśli to reduktor kiepskiej firmy, co jest powszechnie stosowane przez zakłady instalacji lpg po preferencyjnych cenach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.